Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP İl Başkanı Yıldırım’dan ABD Ziyareti Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

MHP İl Başkanı Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ABD’nin Türkiye’ye hasbi ve dostane yaklaşmaması, sürekli yaptırım tehditleriyle, diyalogları zehirleme arayışı mazur ve makul görülmez bir çarpıklıktır. Böyle bir atmosferde gerçekleşen ABD ziyareti sadece Türkiye değil dünya kamuoyunu da yakinen ilgilendirmiştir.

Görüşme günü sabahı, Liderimiz Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin ‘Bütün dünya bilmelidir ki Türk milleti tamamıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındadır. MHP cesaret ve inanmışlıkla Türkiye’nin tarihi hak ve çıkarlarının arkasındadır, Sayın Erdoğan’ın destekçisidir. ABD’deki zirve görüşmesinden çıkacak sonuç ne olursa olsun Türkiye tek yürektir.’ ifadesini kullanmıştır.

Görüşme sonrası, Cumhurbaşkanımızın Barış Pınarı Harekatı sırasında ABD’nin gönderdiği tehdit ve yaptırım mektuplarını görüşme öncesi Trump’a iade ettiğini vurgulaması, dünya gündeminde yankı bulmuş ve ülkemizin konu üzerindeki net ve dik  duruşunun tekraren göstergesi olmuştur.

Türkiye kamuoyunda bazı kesimlerin kasıtlı şekilde, zirve sonucunu ellerini ovuşturarak ‘bize de buradan siyasi rant doğar mı?’ beklentisinde olduklarını üzülerek izlemekteyiz. Halbuki onların hayırlarına olacak tek vurgunun ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışını daha da geç olmadan benimseyerek, terörist yapı ve siyasi uzantılarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech