Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Ekonomi, tarım, göç ve nüfus masaya yatırılacak

Çanakkale’nin ekonomi, tarım, nüfus ve göç alanındaki sorunlarına İstanbul’dan mercek tuttular. İncelemelerde bulundular. Araştırmalar yaptılar. İstatistikleri bir araya getirdiler ve kentteki STK’lar ile görüşüp, sorunları masaya yatırmak için Çanakkale’ye geldiler. İstanbul merkezli Yurttaşlık Derneği, Çanakkaleli Akademisyen Orkun Doğan öncülüğünde, Çanakkale araştırmasında bulundu. Araştırmalar sonucunda sorunlar belgelendi ve Çanakkalelilere anlatılmak ve görüş alışverişinde bulunulmak üzere organizasyon gerçekleştirildi. Çanakkale’deki sivil toplum kuruluşları bugün Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde kentin sorunlarını bir bir masaya yatıracaklar.

İstanbul merkezli Yurttaşlık Derneği, Avrupa Birliği tarafından desteklenen 2 yıllık bir proje kapsamına Çanakkale’yi de aldı. Havzalar bölgesi olarak adlandırılan bölgelerde, Marmara Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren dernek, Çanakkale için ekonomi, nüfus, göç ve tarım alanlarında istatistikler derledi. Derlenen istatistikler rapor haline getirildi ve dernek saha çalışması için Çanakkale’ye geldi. Sivil Toplum Kuruluşları ile gittikleri illerde bir araya gelen Yurttaşlık Derneği, yerel ölçekli sorunları ve illerin kalkınması için dinamo etkenleri masaya yatırarak, sorunların çözümü konusunda görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yurttaşlık Derneği temsilcileri dün Truva Otel’de, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek istişarede bulundular. Çanakkale’nin, ekonomi, tarım, göç ve nüfus konuları masaya yatırıldı. Dernek, Cumartesi günü (bugün) sivil toplum kuruluşları ile Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde saat 10.00’da bir araya gelerek, Çanakkale için yapmış oldukları incelemeleri paylaşacak. İncelemeler ve tutulan raporlar konusunda geniş kapsamlı bir fikir alış verişinde bulunulacak.

“Her havzada sivil inisiyatifler ile görüşüyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan derneğin Kamu Politikalarından Sorumlu ismi Soner Şimşek, “Yürüttüğümüz çalışma, üç farklı bölge olan Meriç Ergene Su Havzası, Çanakkale’nin de içinde bulunduğu Marmara Su Havzası ve Susurluk Su Havzası’nda yürütülüyor. Her bir havzada öncelikle sivil alanda bir inisiyatifin oluşturulması ve yerel yönetimler ve ilgili merkezi hükümetin taşra teşkilatları nezdinde kamu idaresi ile iş birliği oluşturulması konusunda da çalışmalarımızı, bunu desteklemek üzere yürütüyoruz.

“Çanakkale’de neden bir başarı hikayesi yazılmasın?”

Çanakkale’de 300’den fazla kayıtlı kooperatif var. bu kooperatifçilik açısından bir şey söylüyor ama etkinliği tartışılır. Ne yazık ki, bu kooperatifler, etkili kooperatif olamamışlar. Türkiye’de kooperatif temelli üretim yapan çok fazla yapı ortaya çıkmaya başladı. Çanakkale de neden böyle bir başarı hikayesi yazmasın” dedi.

“Çanakkale için infografik çalışması yaptık”

Yurttaşlık Derneği Savunuculuk ve İletişim Koordinatörü Cansu Gürkan ise basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, “Çanakkale için saha araştırması yapan ve verilerle çalışan araştırmacımız Bilgi Üniversitesi akademisyeni Orkun Doğan, araştırmaya başladı. Kendisi yarın (bugün) da raporunu genel olarak sunacak. Biz de bir infografik çalışması yaptık. Bu infografik çalışması, hem nüfusu, göç istatistiklerini vs. içerirken, biraz daha tarıma odaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech