Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olması Gerektiği Gibi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan, hizmetleri ile Çanakkale’ye katkıları hala daha konuşulan ve katkıları devam eden Bülend Engin’e şeref üyeliği tevdi edildi. ÇTSO Meclis Üyelerinin almış olduğu kararla, Bülend Engin Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası şeref üyeliğine seçilmiş oldu. Engin, Kale Grubunun kurucusu Hacı İbrahim Bodur’dan sonra ikinci şeref üyeliği verilen isim oldu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı meclis toplantısı geçtiğimiz gün saat 16.00’da gerçekleşti. Turgay Kılıç’ın meclis başkanlığında gerçekleşen toplantının sonunda, yönetim kurulu tarafından, Bülend Engin’e “ÇTSO Şeref Üyeliği” verilmesi önerildi.

55 meclis üyesinin oy birliği ile Bülend Engin, Türk ve Çanakkale ekonomisine sunduğu katkılar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın gelişiminde sunduğu vizyon, kentin gelişmesi için geliştirdiği projelerinden ötürü Şeref Üyesi olarak onurlandırıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın iki dönem yönetim kurulu başkanlığını yapan, ÇTSO Konferans ve Hizmet Binası, ÇTSO İş Merkezi, Sosyal Bilimler Lisesi, Çanakkale Tanıtım Evi gibi birçok önemli eserin altında imzası olan Bülent Engin, Çanakkale için bugüne kadar birçok farklı projede önemli bir rol üstlendi. Bülend Engin’in projeleri sadece bu eserlerle de sınırlı kalmadı.

Çanakkale’nin kanayan yarası olan yat limanı projesini ve kruvaziyer liman gibi eksiklikleri gündeme taşıyan ve kamuoyunu bilgilendiren isim Bülend Engin oldu. Engin ayrıca, İÇDAŞ Genel Müdürü sıfatıyla her zaman Çanakkale ruhunu ön plana çıkarıp Kongre Merkezi, Ar-Ge Merkezi, Teknik ve Mesleki Okullar, camiler gibi çok sayıda eseri kente kazandırıp ayrıca Troya, Assos, Maydos, Parion, Alexandria Troas ve Apollon Smintheus antik kazılarına sponsorluk yapılmasını sağlamıştı. Kültür, eğitim, turizm, sanayi gibi alanlarda Bülend Engin bugüne kadar adından sıklıkla bahsettirdi.

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’dan sonra, ÇTSO Şeref Üyeliği ikinci kez Bülend Engin’e verilmiş oldu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech