Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlı refahı üzerine seminer verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından ‘Yaşlı Refahı Semineri’ düzenlendi. Kepez Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen seminerde müdürlük personeli, yaşlı bakım evi personel ve yetkilileri ile sağlık birimi görevlileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı 180 Günlük İcraat Programı kapsamında planlanan ‘Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerleri, geçtiğimiz gün başladı. Kepez Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen seminerde; Huzurevi, Huzurevi Yaşlı Bakım ve

Rehabilitasyon Merkezlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcılarına, Huzurevi ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür ve Müdür Yardımcıları ile sosyal serviste görevli meslek elemanları ile sağlık biriminde görevli personele yönelik olarak; yaşlı bireylerde düşme ve fiziksel aktiviteler konusunda bilgi vermek, geriatri ve fiziksel rehabilitasyon gerektiren konularda gelişimlerini sağlamak, farklı İllerin uygulamaları ve güncel gelişmeler hakkında görüş ve önerilerini almak, personelin moral ve motivasyonlarını yükseltmek doğrultusunda eğitim verildi.

Söz konusu seminerlerin sonucunda ise yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerinin iyileştirilerek sürdürülmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Sabah 10.00 ila akşam 16.00 arası düzenlenen seminerin öğle arasında ise katılımcılara öğle yemeği ikram edilerek gruplar arasındaki kaynaşma pekiştirildi. Yemeğe ve sonrasında devam eden seminere, geçtiğimiz ay şehre atanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer de katıldı.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech