Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Ülke siyasetinin ve akademik

Ülke siyasetinin ve akademik yaşamının önemli isimlerinden Eski Dışişleri Bakanı ve Anayasa Profesörü Prof. Dr. Mümtaz Soysal, 90 yaşında yaşama veda etti.

Mümtaz Soysal kimdir?

1929’da Zonguldak’ta dünyaya gelen Mümtaz Soysal; Galatasaray Lisesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim görmesinin ardından Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi üzerine master yaptı.

1959 yılında İdare Hukuk Asistanı, 1963’te Anayasa Hukuku Profesör Yardımcısı, 1969’da da Anayasa Hukuku Profesörü oldu. 1961’de Kurucu Meclis Üyesi olan Soysal, 1971’de Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı, 1974-1978 yılları arasında Uluslararası Af Örgütünün yürütme Kurulu üyeliği yaptı. 1976-1978 yılları arasında yine aynı örgütünün Yürütme Kurulu Başkan yardımcılığı yaptı.

1978-1980 ve 1988-1994 yılları arasında Toplumlararası Görüşmelerde Kıbrıs Türk Tarafına Anayasa Danışmanlığı yapan Soysal, 1991 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den Ankara Milletvekili seçildi. Mecliste bulunduğu süre içinde özellikle Anayasa konusunda yaptığı çıkışlarla dikkatleri üzerine topladı. Bir dönem Dışişleri Bakanlığı yapan Soysal, partisinin DYP karşısında pasif kaldığını söyleyerek hem bakanlıktan hem de partisinden istifa etti. Daha sonra DSP’ye geçti ve Zonguldak milletvekili seçildi. Soysal daha sonra DSP’den de istifa etti.

Soysal, uzun süredir Alzheimer tedavisi görüyordu.

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech