Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Mustafa Kemal Atatürk”

Çanakkale Savaşları Enstitüsü ve

Çanakkale Savaşları Enstitüsü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıldönümü anısına  “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Mustafa Kemal Atatürk” isimli bir konferans düzenledi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. Yıldönümü anısına Çanakkale Savaşları Enstitüsü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası işbirliğinde “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Mustafa Kemal Atatürk” konferansı düzenlendi.

Çanak Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa konuşmacı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Barış Borlat konuşmacı olarak katıldı.

Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki hikâyesinin Balkan Savaşları sırasında başladığını belirterek sunumuna başlayan Borlat, daha sonra bir tümen komutanı olarak 1915’te bölgeye gelecek olan Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki askerî sefahatinden bahsetti. Borlat, sunumun ikinci bölümünde Çanakkale Muharebeleri sırasında hem Arıburnu hem de özellik Anafartalar bölgesindeki başarısının Milli Mücadele’de büyük bir referans olduğunu;  “Anafartalar Kahramanı” unvanının halk ve asker nezdinde büyük bir etki yarattığının altını çizdi. Konferansın son bölümünde Atatürk’ün Çanakkale ziyaretlerinden bahseden Borlat, son olarak Ata’nın ölümü anısına bütün yurtta yapılan törenlerden fotoğraflar göstererek Çanakkale’deki törenin yapılışı hakkında bilgi verdikten sonra konferans sona erdi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech