Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

TÜRK OLMAK

Galatasaray Real Madrid’ten tam 6 gol yedi. Hem de 6 Kasım’da. Fenerbahçe hezimetinin yaşandığı gün. Şahsen biz, bu takımda Türk futbolcu olmamasına rağmen; Fenerbahçe taraftarı olarak üzüldük. Sonuçta mücadele eden bir Türk takımı. Her Türkün bu hezimet karşısında üzülmesi gerekmez mi? Elbette gerekir “Sözü nereye getireceksiniz?” dediğinizi duyuyoruz. Seçildiğinden beri Belediye Başkanlığından başka her işi yapan İmamın oğlundan bahsedeceğiz. Strazburg’ta katıldığı toplantıda, Türk Devletini eleştirip, kötülemiş. Çok da ayıp etmiş. Atalarımız boşuna,”Kol kırılır, yen içinde kalır” dememişler. Bir proje ürünü olan bu zat, işi gücü bırakış mağdur rolünü oynamaya hazırlanıyor. Amacı görevden alınarak yerine kayyum atanmasını sağlamak. Zorluyor. Her türlü oyunu oynuyor. Bakınız. ABD’nin başkan adayı, Trump’ın rakibi hanımefendiye; yurtdışı seyahatinde ABD ile ilgili olumsuz bir şey sormuşlar. Kadın “Ben ülkemi yurt dışında eleştirmem. İç politikayı, yabancılarla konuşmam” diyerek cevap vermeyi reddetmiş. Yine Türk dostu, Fransız parlamenter, İmamın oğlunun eleştirilerinden sonra,”Bu gibileri değil konuşturmak, Fransa’ya turist olarak bile almamak gerekir” demiştir. Yeni seçilen bazı başkanlar, kendi işlerinin dışında her şeye maydanoz olmaya devam ediyorlar. Bunlardan birisi de Kürtlere Anadil diye tutturmuş. Onların böyle bir isteği yok ki. Keza, Anayasamızda Türkiye’nin dili Türkçedir diye yazar. Zaten isteyen istediği dili konuşuyor. Demek ki, bu eleman babasının yolunda gitmek istiyor. Buradan sesleniyoruz, muhalefette olun. İktidarı eleştirin. Fikirlerinizi söyleyin ama terörden, teröristten, dış düşmanlardan yana, olmayın. Onların ekmeğine yağ sürmeyin. Kısacası Türk olun, Türk.

GÜLMECE

Temel Fransızca dersinde müthiş zorlanıyormuş, onu yüreklendirmek isteyen öğretmeni “Bu işin üstesinden geleceğine eminim..” demiş, “Rüyalarını Fransızca görmeye başladığın anda bu konuyu da halletmiş olacaksın..” Bir gün Temel koşarak Fransızca öğretmenine gelmiş, heyecanla “Dün gece bir rüya gördüm, herkes Fransızca konuşuyordu öğretmenim..” demiş, “Harika..!” diye sevinmiş öğretmeni, “Ne konuşuyorlardı?” “Ne bileyim?” demiş Temel, “Bi halt anlamadım ki?”

***

Temel köpeğini “Bu köpek konuşuyor” diye Yetenek Sizsiniz yarışmasına sokmuş. Birlikte jürinin karşısına çıkmışlar, salon meraktan sessizliğe bürününce Temel köpeğine ilk soruyu sormuş “Alfabemizin 21. Harfini söyle bakalım. “Köpek “RRR” demiş önüne bakarak. Keyifle hemen ikinci soruyu yöneltmiş Temel; “VAH’ın tersi nasıl okunur sence?” Köpek “Hav” demiş “Pekii Yunanistan’ın plaka imi?” Köpekten bu kez “GRRR” sesi çıkmış. Jüri “Yeter” demiş “Yeter… Bizi delirtme bu son derece saçma!” Ve apar topar göndermişler bizim ikiliyi. Dışarı çıktıklarında Köpek Temel’e bakmış “Yahu patron” demiş, “Cevap GR olacaktı, bir iki tane R fazladan gitti kusura bakma karıştırdık işte!”Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech