Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Yaşıyoruz Şu Hayatı, Kesintisiz

Oturduğumuz daire 4 katlı apartmanın en üst katı. Binadaki tek dubleks ev bizim evimiz. Bizim dediğime bakmayın. Kiracıyız. Kiralar can yakıyor ama bu köşenin konusu “acımasız ev sahipleri” değil. Boş zamanlarımda müzikle uğraştığım için üst kattaki odayı ben kullanıyorum. Daha önce alt kattaki odayı kullanıyordum. İnanır mısınız apartmanın whatsapp grubuna sürekli bildirim geliyordu. “4. kat yeter!”, “sınavımız var ya çalışamıyoruz” falan gibi mesajlardı bunlar hep. İnsanlar da haklı tabi. Ya onlar komple apartmanı terk edeceklerdi ya da ben üst kata çıkacaktım. Olgunca davranan onlar olmadılar…

Aşağı inip çıkmalardan o kadar hızlı yoruldum ki “bu işi hemen çözmeliyim” diye oturup düşündüm. Çözdüm de. İşte dahiyane fikrim.

Malzemeler

Bir adet internet bağlantısı olan bilgisayar, hoparlör ve 8-10 metre hoparlör kablosu.(Bunu mesafeye göre artırıp azaltabilirsiniz.)

Tarif
-Hoparlörleri merdivenin en alt katına yerleştiriyorsunuz.
-10 metrelik kabloyu duvarın kenarından odanıza çekiyorsunuz.

(Duvarın kenarından çekmeniz iki açıdan çok önemli. Hem estetik olarak ortadan kablo geçmesi fikri iğrenç ki bana sorarsanız kablosuz bağlantı teknolojisini bir ev hanımı bulmuş olmalı. Hem de evinizde kedi, köpek gibi dostlarınız varsa takılıp düşebilirler ya da oynayabilirler.)

-Google translate açıp dili Türkçe’den İngilizce’ye ayarlıyorsunuz.

İşleyiş
Ev arkadaşıma “Yemek ne oldu ya? Acıktık” demek istediğimde alt kata inmek yerine. Google Translate e derdimi yazıp. Sesli okuma özelliğine tıklıyorum. Mekanik ses gayet güzel bir şekilde derdimi salona iletiyor.

Handikaplar
Ev arkadaşım bu dahiyane buluşumu pek beğenmemiş olacak ki taleplerime henüz yanıt alamadım. Hatta biraz kıskanmış bile olabilir. Lise zamanımdan kalma atletli fotoğraflarımı şantaj olarak kullanmasından korkuyorum…

Neden Böyle Bir Başlık Seçtim
Böyle bir başlık seçtim çünkü dün gece uyumak için yatağıma geçip bilgisayarımdan izleyecek bir şeyler açtığımda garip bir şekilde “yaşamak çok güzel” falan diye söyledim. Hayatta olmaktan ne kadar keyif aldığımı falan düşündüm. Muhtemelen iyi değilim.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech