Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO Heyeti Belgrad TSO ile buluştu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), 4-6 Kasım 2019 tarihleri arasında Sırbistan/Belgrad’a düzenlediği; KOSGEB destekli “Ağaç, Orman ve Ev Dekorasyonu Ürünlerinde Yurt Dışı Pazar Payının Arttırılarak ve Yeni Teknolojilerin Araştırılması İş Geliştirme” ziyaretinin son gününde, Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası Ağaç, Orman, Mobilya ve Ev Dekorasyonu sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

ÇTTSO’nun haberine göre Belgrad Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen görüşmede, Sırbistan Avrupa Birliği Koordinatörü Sayın Maria Sepi, Belgrad Ağaç ve Orman Ürünleri Mobilya ve Kağıt Üreticileri Genel Sekreteri Sayın Natasha Govedarica, Belgrad Ticaret Müşaviri Sayın Gülçinay Mumcu, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Kahraman ve Volkan Temiz, 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Genel Sekreter Sema Sandal, sektör temsilcileri Ebru Çam İlter, Gülçin Semizoğlu, Ercan Döner, Ersin Aycibin, İbrahim Dikmen, Hasan Değirmenci Muzaffer Köse, Sinan Turgut, Yasin Dönmez, Zafer Bıyıklı ile ÇTSO Dış Ticaret Koordinatörü Bülent Bogadır hazır bulundu.

“BÖLGEMİZDE ÜRETİLEN VE İHRAÇ EDİLME POTANSİYELİNE SAHİP TÜM ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİNİ ARTTIRARAK YURT DIŞI PAZARLARA TAŞIYACAĞIZ”

Belgrad Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen sektör toplantısı hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “8 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımızdan oluşan geniş katılımlı heyet Sırbistan’ı ziyaret ederek ticari görüşmeler gerçekleştirdi. Devletimizin en üst düzeyde temsil edildiği Sırbistan, sadece bölgemiz değil ülkemiz için de çok önemli bir pazar. İlimizin öncelikli sektörlerine dayalı ürünleri katma değeri yüksek ürün olarak üretilmesi için yeni projeler üretiyor, üyelerimize yol gösterici ve destekleyici faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu işin diğer önemli bir saç ayağı da ürettiğimiz ürünlerin yurt dışı pazarlanma süreci. Balkan pazarı bizlere kültürel, tarihsel ve mesafe olarak en yakın pazar. Biz Oda olarak bu bölgelere sektörel İş Geliştirme ziyaretleri düzenleyerek kısa, orta ve uzun vadelerde nasıl karşılıklı işbirlikleri sağlayabileceğimizi araştırıyoruz. Belgrad Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdiğimiz toplantı bu anlamada çok büyük önem arz ediyor. Heyetimize bölgenin iş insanları, ticaretin işleyişi ve arz/talep dengelerinin nasıl oluştuğu hakkında bilgi verildi. Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine verdikleri bilgiler ve ev sahiplikleri için heyetim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Semizoğlu, Sırbistan/Belgrad İş Geliştirme gezisine katılan sektör temsilcilerine, ziyaret süresince gösterdikleri istek ve heyecan dolayısıyla ayrıca teşekkür ettiğini belirterek, Odanın Yurt Dışı İş Geliştirme faaliyetlerine ara vermeden tüm sektörlerde devam edeceğini söyledi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech