Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altıok’a destek için buluştular

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dün

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dün hakim karşısına çıkan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Meltem Akyol gibi mesleğinde başarılı pek çok avukat da duruşmaya katılarak destek verdi.

Geçen yıl ODTÜ’den mezun olan dört öğrencinin, mezuniyet töreninde açtıkları pankart nedeniyle gözaltına alınmaları sonucu sosyal medya hesabından paylaşım yapan eski dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyordu. Altıok’un Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına avukatların yanı sıra çok sayıda partilisi de katılarak destek oldu.

ERKEK: “MAHKEME KORİDORLARI BİZİ KORKUTUR MU!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, sosyal medyada paylaştığı yazısında şu ifadelere yer verdi: “Önceki Genel Başkan Yardımcımız, İzmir Milletvekilimiz Zeynep Altıok’a ODTÜ öğrencilerini savunduğu için Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava açıldı. İstediğine hakaret edebilen bir parti genel başkanına yapılan eleştirilerin hakaret sayıldığı bir düzen ve mahkeme koridorları bizi korkutur mu!”

Altıok’un duruşması 19 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech