Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 bin 977 vatandaş, 205 bin fidan

Ağaç ve orman sevgisini

Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, özellikle son aylarda çıkan orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden yeşillenmesini sağlamak amacıyla 11 Kasım’da 11 Milyon fidan dikilecek. 81 ilde düzenlenecek olan etkinliğe Çanakkale’de ciddi anlamda destek olacak ve yaklaşık 6 bin vatandaş 205 bin fidanı toprakla buluşturacak.

Öğrencilerin, askeri birliklerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, kısacası 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla 11 Kasım günü 11 Milyon fidan toprakla buluşacak. 11 Kasım’da saat 11.11’de başlayacak olan etkinlikte yaklaşık 3 saat içerisinde 11 milyon fidanın dikilmesi bekleniyor.

Çanakkale’de ise 41 farklı lokasyonda, “Geleceğe Nefes” sloganı ile yaklaşık 205 bin fidan dikimi yapılacak. Merkez’e bağlı Kemel Köyü’nde gerçekleşecek olan etkinliğe Vali Orhan Tavlı’da katılım sağlayacak. Orman Bölge Müdürü Enver Demirci konuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirirken, tüm Çanakkaleliler davetlidir diyerek, kentlilere seslendi.

Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılacak olan etkinliğin Çanakkale ayağı ile ilgili, “Bakanlığımız tarafından, Türkiye’de 81 ilde, eş zamanlı olarak yapılacak olan, 11 Kasım’da 11 Milyon fidan dikilecek. Bununla alakalı Çanakkale’de 41 ayrı lokasyonda, 205 bin fidan dikimi gerekçeleşecek. Çanakkale il merkezinde Kemel Köyü’nde, 11 Kasım’da saat 11.00’de sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın katılımları ile bir dikim yapılacak. Çanakkaleli hemşerilerimizi bu dikim etkinliğe davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech