Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali, Sağlığa Büyüteç Tuttu

Çanakkale ili genelince sağlık

Çanakkale ili genelince sağlık konusunda yaşanan problemlerin minimuma indirilmesi, ilçelerdeki ve Çanakkale Merkez’deki hastaların mağdur edilmemesi için Vali Orhan Tavlı konuya el attı. Vali Orhan Tavlı geçtiğimiz gün, Çanakkale’nin tüm başhekimleri ile bir araya gelerek, sağlığı büyüteç altına aldı. Başhekimlere tek tek eksikleri sordu ve gerekli notlar alındı.

Son zamanlarda dışarıdan almış olduğu göçle nüfusu neredeyse 550 bine yaklaşan Çanakkale, büyükşehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Nüfusun artması ve kent içerisindeki yaşlı nüfus göz önüne alındığında, Çanakkale için üzerinde durulması gereken konulardan birisi hastaneler oldu. Başta kentin neredeyse bütün yükünü çeken Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi olmak üzere ilçelerdeki tüm devlet hastanelerinin başhekimleri dün Deniz Polis Evi’ndeydiler.

Edinilen bilgiye göre, Vali Orhan Tavlı önderliğinde bir araya gelen başhekimler ve ilçe kaymakamları, Vali Tavlı ile birlikte, geçtiğimiz gün saat 12.30’da toplandılar. Toplantının ana konusu hastanelerde yaşanan olumsuzluklar ve eksiklikler olurken, Vali Tavlı, tek tek tüm başhekimlere hastanelerindeki durumlar hakkında sorular sordu, bilgiler aldı. Eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi için talimat veren Vali Tavlı, Çanakkale için öncelik arz eden sağlık konusuna böylelikle büyüteç tutmuş oldu.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ndeki Kalp ve Damar Cerrahı’nın olmamalı probleminin kısa sürede çözüme kavuşması beklenirken, Vali Tavlı, sağlık konusunda konuya ciddi bir şekilde el attı.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech