Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Etteki yüksek fiyatlar normalleşebilir: Özkurnaz “Etin kilo fiyatı 40 TL’yi geçmemeli…”

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, GÜNDEM’e yaptığı açıklamalarda önümüzdeki aylarda hayata geçecek olan ve üreticiye derin bir nefes aldırması beklenen projelerinden bahsetti. Özkurnaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde kiraladıkları yerde kooperatif olarak et ve süt ürünleri başta olmak üzere pek çok kalemde ürünü, oldukça uygun fiyata satacaklarının mesajını vererek “Özellikle ette, kuşbaşında, kıymada fiyatın 40 TL’yi geçmemesine özen göstereceğiz” dedi.

Market satış mağazalarının piyasayı yükselterek hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini söyleyen Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği(TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, GÜNDEM’e yaptığı değerlendirmelerde yakın zamanda hayata geçirecekleri projelerinin detaylarına değindi.

“2-3 ay içinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz”

Yüksek fiyatlarda satışların önüne geçmede önleyici bir misyonu olmamasına rağmen, kooperatiflerin yine de üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptığını dile getiren Başkan Özkurnaz, “Bizler yine de yakın zamanda bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde, Milli Emlak’tan bir yer kiraladık, yapabilirsek oraya bir satış yeri yapacağız; Et satışı, peynir, süt ürünleri, gıda ürünleri, sebze meyve satmayı planlıyoruz. 2-3 ay içerisinde hayata geçireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“Kilo fiyatında 40 TL’yi geçilmemeli”

Özkurnaz, sözlerine şöyle devam etti: “Burada, mesela Kuşbaşında, kıymada, diğer et çeşitlerindeki kilo fiyatında 40 TL’yi geçirmemeye özen göstereceğiz. Şimdi bakıyorsunuz kıymanın kilosu 55 TL, antrikot 65, 75 lira bu olacak iş mi? Rakamlar çok yüksek, besicilik yapan insanlar bugün batıyor, yok oluyor, vatandaş zaten mağdur. Umarız buna iyi bir alternatif olacak bu yer.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech