Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’dan Sırbistan’da iş geliştirme ziyaretleri

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bölgenin dış ticaret potansiyelini arttırmak ve üyelerinin yeni teknolojilerle tanışması sağlamak amacıyla Sırbistan/Belgrad’a gerçekleştirdiği; Ağaç, Orman ve Ev Dekorasyonu Ürünlerinde Yurt Dışı Pazar Payının Arttırılarak ve Yeni Teknolojilerin Araştırılması İş Geliştirme ziyaretlerine başladı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonundan KOSGEB Destekli olarak gerçekleştirilen İş Geliştirme faaliyetinin ilk gününde, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ziyaret edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Sayın Tanju Bilgiç ve Belgrad Ticaret Müşaviri Sayın Gülçinay Mumcu tarafından karşılanan heyetimizde; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Kahraman ve Volkan Temiz, 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Genel Sekreter Sema Sandal, sektör temsilcileri Ebru Çam İlter, Gülçin Semizoğlu, Ercan Döner, Ersin Aycibin, İbrahim Dikmen, Hasan Değirmenci Muzaffer Köse, Sinan Turgut, Yasin Dönmez, Zafer Bıyıklı ile ÇTSO Dış Ticaret Koordinatörü Bülent Bogadır hazır bulundu.

“DIŞ TİCARETİMİZİN ARTMASI İÇİN SIRBİSTAN PAZARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL”

Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu, Sırbistan/Belgrad İş Geliştirme ziyaretinin ilk gününde gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ziyareti hakkında yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçimiz Sayın Tanju Bilgiç ve Belgrad Ticaret Müşavirimiz Sayın Gülçinay Mumcu’ya heyetimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Belgrad Büyükelçiliğimizde gerçekleştirilen toplantıda heyetimize, Sırbistan ile ticaret yapmak isteyen iş insanlarımız için çok önemli bilgiler verildi. Bizde kendilerine Çanakkale’de yatırım yapmak isteyenler için mevcut imkanlar ve olası işbirlikleri hakkında bilgi aktardık. Sırbistan pazarı, Çanakkale’mizin dış ticaretini arttırmak için önemli bir potansiyel. Bu fırsatı çok iyi değerlendirerek aradaki işbirliklerini geliştireceğiz. Bu amaçla, Belgrad’da bulunduğumuz süre içerisinde resmi ziyaretlerin yanı sıra Belgrad Ticaret ve Sanayi Odası ile sektörel işbirliği toplantısı yaparak, Belgrad Furniture Fair 2019 Fuarını ziyaret edeceğiz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Sayın Tanju Bilgiç ve Belgrad Ticaret Müşaviri Sayın Gülçinay Mumcu’da, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sırbistan’ın yatırım yapmak için çok cazip imkanlar sunduğunu, burda karşılık olarak dış ticaret ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarının Belgrad Ticaret Müşavirliği ile irtibata geçerek destek alabileceklerini ifade ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Sayın Tanju Bilgiç ve Belgrad Ticaret Müşaviri Sayın Gülçinay Mumcu’ya günün anısına hediye takdim edilerek toplu fotoğraf çekilmesiyle toplantı sona erdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech