Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutlu’dan Ekim ayı SAMEKS değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ekim ayı SAMEKS verileri açıklandı. MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Şerif Mutlu, verileri değerlendirdi.

MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Şerif Mutlu, Ekim ayı SAMEKS verilerini değerlendirdi.: Mutlu’nun değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

“Spekülatif döviz ataklarının yaşandığı 2018 yılı Ağustos döneminden beri en yüksek değerine ulaşan SAMEKS Bileşik Endeksi, 2019 yılı son çeyreği itibariyle reel sektördeki toparlanma sürecinin hızlandığına işaret etmektedir. Her iki sektöre ilişkin arındırılmamış endeksin 50 referans değerinin üzerine yükselmesi ekonomik aktivitedeki canlılığı teyit ederken, Ekim ayına ait resmi veriler de SAMEKS’i desteklemektedir. Bu dönemde İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, Reel Kesim Güven Endeksi ve Sektörel Güven Endekslerinin artış kaydetmesi, dengelenme sürecindeki Türkiye ekonomisinde yeniden pozitif büyüme sürecine girildiğinin sinyalini vermektedir.

Buna göre; Ekim ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 3,0 puan artarak 49,7 değerine yükseldi”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech