Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Uyanık Kolları Yeniden Sıvadı

Üye listelerinin askıdan inmesinin

Üye listelerinin askıdan inmesinin ardından delege seçimlerine odaklanılan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), adaylar da konuşulmaya başladı. Askıdaki listelere hiçbir itirazın olmadığı ve 6 bin 93 üyenin delegeleri belirleyeceği Merkez ilçe seçimlerinde, Başkan Ali Uyanık’ın yeniden aday olacağı öğrenildi.

Yeni dönemde başkanlığa yeniden aday olacağı öğrenilen Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, köprübaşında açtığı çalışma ofisinde, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Gazetemize konuşan Uyanık, 8 Kasım’dan itibaren başlayacak seçim takvimini mahalle mahalle, köy köy önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydederken tüm partilileri de sürece dahil olmaya davet etti.

“CHP Çanakkale Merkez İlçe seçimlerini, merkez ilçe örgütümüz olarak tüm üyelerin katılımları ile onların önerileri ve destekleri ile hep beraber yürüteceğiz. İl Başkanlığımızın da oluru ile bu takvimi oluşturuyoruz. Onu takiben 14 Aralık’tan itibaren ilçe kongreleri, uygun olan bir tarihte de merkez ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz.” diyen Uyanık, yeni dönemde hem katılımcı demokrasiye önem vereceklerini vurguladı hem de yeniden kolları sıvadığının sinyallerini verdi.

UYANIK’TAN ÜYELERE DAVET

“Yeni dönemde bu seçimler sürecini hep beraber, katılımcılıkla ortaya koyacağımız bir süreçle şekillendirebileceğimizi, destekleyebileceğimizi ve büyüyebileceğimizi görüyorum. Katılımcılığı esas alan çalışmalar, üyenin tercihlerinin göz önüne alınması, hangi yapıda olursa, hangi kesimde, hangi meslek gurubunda, hangi STK’da, mahallede olursa olsun CHP üyeleri değerlidir. Bu sürecin belirleyenleri onlar olacaktır. Burada olası çıkacak bütün adaylarımızı, delege önermelerini, ardından yönetim önermelerini çok sesli, kendi içindeki farklılıkları bir zenginliğe dönüştürerek ortaya koyabilme becerisini gösterebileceğimizi düşünüyorum.”

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Yeni dönemde, bir kez daha başkan adayı olup olmayacağını sorduğumuz Uyanık, “Üyelerimiz ile görüşerek, onlardan gelen tepkileri, önerileri ve eleştirileri bu anlamda da değerlendireceğim. Bu sürecin direk içindeyim. Görevim ön açmaktır. Bunu hep beraber şekillendirmektir. Sadece bir adaylığa, ‘ben adayım demek’ noktasına indirgemek istemem. Anlayışı ve katılımcılığı esas alacağız. Farklı sesleri, farklı yapıları esas alacağız. Bunları esas alırsak, çoğalacağız. CHP’nin kendi içindeki bütünlüğünü sağlayacağız. Ondan sonra topluma gerçekten tam anlamıyla bir alternatif olduğumuzu, geleceği kuracak parti olduğumuzu da bu öğütler aracılığı ile, kadrolar aracılığı ile göstereceğiz. Burada asıl olan en önemli konu bu… Arkadaşlarımızla ve üyelerimizle ‘ben yok biz varız’. Anlayışımız bu şekilde.”

NE PARTİ BİNASINDA NE LOKALDE…

Her seçim döneminde alışılagelenin aksine, lokalde veya parti binasında çalışmaların yürütülmesinin doğru olmadığını düşünen Uyanık, köprü başında düzenlediği çalışma ofisinde gönüllülerle birlikte üyeleri bilgilendirmeye başladı. Çoktan seçim havasına girilen ofise her üyeyi davet eden Uyanık, “Bir çalışma ofisi kurduk orada arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bütün dostlarımızı oraya davet ediyoruz. İsteyenler geliyor, herkes tanıdığı bildiği kişilere dokunuyor. Burada bir seçim havasına girilmiş durumda… Bu yeni başladı ama yavaş yavaş daha da çoğalacak. Bu seçim döneminde insanların bir araya geldiği, birbirini gözlediği, gördüğü bir ortam sağlanıyor. Özellikle örgütümüzde seçim çalışması yürütmenin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Örgüt bağımsızdır ve bütün üyelerimizin eşit mesafesinde olmalıdır.” diye konuştu.

“EĞİLİM YOKLAMASININ ÖNEMİNİ GÖRDÜK”

Yönetim ile birlikte, adayların belirlenmesi sürecinde ön seçim yapılmasında ısrarcı olan ve Çanakkale’deki oy oranını artıran Uyanık, açıklamasına şu ifadelerle son verdi: “Daha önce 2 tane seçim geçirdik. Başarılı bir dönemdi. Buradaki tüm başarı üyelerindir. Onların aracılığı ile tüm görev alan partililerin özverili çalışmalarıdır. Biz örgüt olarak bunların sadece önünü açtık. Buradan aldığımız güç ve önerme ile o katılımcılığı, parti için temsilcilerimizi belirlerken eğilim yoklaması yaptık ve üyelerimizin süzgecinden geçen kadrolar ile gerçekleştirdik. Bunun önemini ve sonuçlarını hep beraber gördük. Dolayısı ile bunda mutlaka katılımcılığı esas alan bir yönetimi, çok sesliliği esas alan bir yönetimin varlığına olan ihtiyaç tartışmasız ortaya çıktı. Bu da üyelerimizde çok ciddi bir teveccüh ile karşılık buluyor. Bizimle beraber partinin içinde olan daha çok arkadaşımızın katılmasını, parti çalışmalarına destek vermesini sağlayacak, ön açacak ortamı sağlamak bizim birinci derecedeki en önemli çabamız budur.”

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech