Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Eceabat’ta Özlenen Cumhuriyet Kutlaması

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 96. yılı, Çanakkale genelinde olduğu gibi Eceabat’ta da her zamankinden farklı bir coşku ve birlik, beraberlik çerçevesinde kutlandı.

Eceabat Belediyesi’nin koordinesinde Eceabat Kaymakamlığı desteğiyle bu yıl ilk defa geniş kapsamlı düzenlenen etkinliklerle, ilçe halkı en büyük bayramını tüm coşkusuyla yaşadı. Belediye meclisinde tüm partilerin oybirliği ile alınan karar kapsamında, aziz şehitlerin ruhu için 57. Alay Şehitliği’nden Conkbayrı’na Cumhuriyet Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, ilçe kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, öğle saatlerinde şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirirken akşam saatinde ise fener alayına katıldı.

KAYMAKAM ONGU’DAN BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Cumhuriyet Saygı Yürüyüşü sonunda konuşma yapan Kaymakam Hasan Ongu, “Daha çok okumak daha çok çalışmak ve bu ülkeyi bir adım öteye taşıyıp bizden sonra gelecek nesillere, teslim aldığımız gibi hür ve bağımsız bir şekilde teslim etmektir.” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından 57.Alay’ın ve Conkbayırı’nın Çanakkale Savaşları tarihindeki yeri hakkında Alan Kılavuzu olan AK Parti İlçe Başkanı Sülhaddin Aksallı tarafından bilgilendirme yapıldı.

ZİLELİ: “BU RUH HALİNİ 365 GÜN YAŞAMALIYIZ”

Fener Alayı’nın ardından ilçe halkına seslenen Başkan Saim Zileli ise “Nasıl atalarımız, Mustafa Kemal ve arkadaşları, bu kutsal topraklarda kanlarıyla canlarıyla şehit ve gazi olduysa, biz de onların sayesinde bu kutsal topraklarda hayatımızı idame ettiriyorsak bizler de çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Bunu da yalnızca sanal ortamda değil, eğitim ve öğretimle bu ruh halini 365 gün yaşamalıyız. Bir çocuk nasıl heyecanlanıyorsa, biz büyüklerin de aynı heyecan içerisinde olmasını diliyorum. Her birinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu ve mutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Sabah törenler ile başlayan etkinlikler, akşam coşkulu kalabalığın fener alayı yürüyüşü, havai fişek gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. İlçeleri tüm kamu araçları da fener alayının ardından konvoy yaparak coşkuya ortak oldu. Etkinliklerin bu yıl her zamankinden daha kalabalık, daha coşkulu ve birlik çerçevesinde olması dikkat çekti.

Eylem Gözeldere

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech