Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Deniz Kula

CUMHURİYETİMİZİN 96. YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin ilanı, tarihin şafağından beri var olan milletimizin büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni ufuklar açan büyük bir olaydır, yeniden dirilişimizin adıdır.

Bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır.  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Cumhuriyet’in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk Milleti, Cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum

SENDİKA KARARLARI. ANGARYAYA SON

Anadolu Eğitim Sendikası  Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri çok önemli iki karar aldılar.

1-PDR öğretmenlerine; suça karışan çocukların karakoldaki işlemleri sırasında resen görev verilmekte, mesai saatleri ve istekleri dışında icapçı(nöbetçi) olarak da sorumluluk yüklenmektedir.

Bu öğretmenlerimiz için yönetmeliklerde, suça karışan çocuklarla ilgili işlemlerde herhangi bir görevleri bulunmamaktadır.

PDR öğretmenlerinin özellikle mesai saatleri dışında Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda hükümlüye rehberlik etmek ve çocukların ifadesinin alınması işlemlerinde resen görevlendirilmeleri yasal ve hukuki değildir. Ayrıca Anayasa’mızın 18. maddesinde yer alan “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” hükümlerine de aykırılık teşkil edecektir.

Karakollardaki bu işlemlere; sosyal çalışmacı veya icapçı olarak isteği dışında çağrılan Rehberlik öğretmenleri sendikanın aldığı karar doğrultusunda katılmayacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığının Rehberlik Öğretmenlerine uygulanan bu angaryaya bir an önce dur demelidir.

2-MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 02.09.2019 tarihli ve 15709213 sayılı yazısı ile pilot okullarda yapılması düşünülen ve belirli branşlarda soru hazırlaması öngörülen durumun gönüllülük esasına uygun yapılmadığı, resen görevlendirmelerin yapıldığı görülmektedir.

Gönüllülük esasına göre ve ücret karşılığında yapılması gereken görevin ilgili öğretmenlerimiz tarafından istemeleri halinde bu görevi yerine getirmemeleri yine sendika kararına bağlanmıştır.  Angaryaya SON. Görüşmek üzere.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech