Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Ekolojik yıkıma dur diyoruz!”

Ekoloji Birliği tarafından KESK, DİSK, TTB ve TMMOB’nin de destekleyicisi olduğu, 26 Ekim Cumartesi günü Ankara’da düzenlenmesi planlanan, “İklim Krizine ve Ekolojik Talana Dur Diyoruz” başlıklı miting, Ankara Valiliği’nce iptal edildi. Mitingin iptal edilmesi karşısında çevreciler, farklı illerle eş zamanlı olarak, İskele Meydanı’nda bir basın açıklamasında bulundular. Kazdağları Dayanışması tarafından yapılan açıklamada, “Altın madenciliğine, nükleer ve termik santrallere, HES’lere, RES’lere, JES’lere, taş ocaklarına; denizlerin, göllerin, derelerin kirletilmesine dur demeye geliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Ekoloji Birliği tarafından, 26 Ekim Cumartesi günü, Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir basın açıklaması ve miting yapılacaktı. Ankara Valiliği mitingin yapılmasına izin vermedi. İzin verilmeyen mitingden sonra, farklı illerde eş zamanlı olarak çevreciler basın açıklamasında bulundular. Çanakkale’deki basın açıklaması, Kazdağları Dayanışması tarafından, Cumartesi günü saat 13.00’te yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Yaşamı ve doğamızı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını kınıyor ve protesto ediyoruz. Yasaklar yaşamı savunma hakkımıza engel olamayacaktır. İklim krizine, ekolojik yıkıma, kapitalist sistemin kurdu, kuşu, sincabı, ağacıyla doğayı, yaşam alanlarımızı pazar haline getirmesine ve sömürmesine hayır diyoruz.” denildi. Açıklamanın devamında; “Mücadelemiz Cerattepe’den Kuzeyormanları’na, Erzincan Kemaliye’den Munzur’a, Hasankeyf’ten Salihli’ye, Salda’dan Muratdağı’na, Loç Vadisi’nden Kazdağları’na birleşerek ve el ele dayanışarak devam edecektir. Bizler tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını eşit görüyor, tüm Türkiye’de ve Dünya’da ekolojik yıkıma izin veren politikalara ‘dur’ diyoruz! Her yer Kazdağları, her yer direniş!” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech