Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler zamlara karşı ilerliyorlar  

Hayatın her alanında uygulanan

Hayatın her alanında uygulanan zam politikalarına bir de Çanakkale Belediye Meclisi’nde alınan toplu ulaşıma zam kararı eklenince, üniversite öğrencileri “Yeter!” demişlerdi. 15 Ekim’den beri imza toplayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde eğitim gören gençler, sendikalarla temaslarda bulunmaya başladılar. DİSK Emekli Sen, öğrencilere tam destek verdi.

Çanakkale Belediye Meclisi’nde bu ayın başında toplu taşımaya zam kararı alınmıştı. Uygulanan zamdan sonra öğrenci 2.10 Tl olmuş ve ÇOMÜ’lü gençler bu kadarı fazla oldu demişlerdi. Üniversiteli gençler, hayatın her alanına peş peşe gelen zamlar karşısında, hem eğitimlerini görüp, hem de hayatlarını sürdürmeye çalışır oldular. Kira, su, elektrik, doğalgaz, yemek derken öğrencilere bir de ulaşım kambur oldu. ÇOMÜ’lü gençler, 15 Ekim’de Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne sunulmak üzere imza toplamaya başladılar.

15 Ekim’de başlayan imza toplama süreci bugün yaklaşık 500 imzaya kadar ulaştı. Çanakkale Merkez’de vatandaşlarla bir araya gelen gençler, ulaşıma gelen zammın geri çekilmesi için bir çalışma yürüttüklerini dile getiriyorlar. Sendikalarla temasa geçen gençler geçtiğimiz gün DİSK Emekli Sen ile bir araya geldiler. Problemlerini sendika temsilcilerine anlatan gençler DİSK Emekli Sen’den tam destek sözü aldılar.

Öğrencilerin bundan sonraki durakları ise Eğitim Sen, Eğitim İş ve Tüm Bel Sen olacak. Sendikalardan destek bekleyen gençler yollarına emin adımlarla devam ediyorlar.

Kasım ayı içerisinde ise, toplanan imzalar belediyeye teslim edilecek ve gençler belediye önünde basın açıklamasında bulunacaklar.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech