Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kendisini anlatamayan bir millet…”

Dün, Troya Müzesi’nde bu

Dün, Troya Müzesi’nde bu sene ilki gerçekleşen 1. Troas Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat farklı bir tespitte bulundu. Rektör Murat, konuşmasında, her türlü haksızlığa uğramasına rağmen, arkasından vurulan bir millet olmamıza rağmen kendimizi anlatamıyoruz ifadelerinde bulundu.

Dün, Çanakkale genelinde çalışmalarda bulunan arkeologlar, araştırmacılar, akademisyenler, 1.Troas Sempozyumu’nda bir araya geldiler. Sempozyumun ilk gününde katılanlar arasında, Troya Müzesi’nde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ta vardı. Prof. Dr. Murat kürsü konuşması yaptığı sırada Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değindi ve Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı dönemden bu yana emperyalistlerin Türkiye üzerindeki oyunlarının bitmediğine dikkat çekti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Emperyalistlerin oyunları o günlerden bu günlere halen devam etmektedir. Son zamanlarda, Türk milletinin yine tek başına, yalnız kaldığı ve çok büyük propagandaların yapıldığı, sanki Türkler, Suriye’de, Güneydoğu’da Kürtler katlediliyor gibi bir algı oluşturuluyor. Bizim ecdadımızın nasıl bir medeniyete sahip olduğunuz bizler biliyoruz.

“Vefakâr, fedakâr ve insanlığa gönül vermiş bir millet…”

Bu kadar vefakâr, bu kadar fedakâr, bu kadar insanlığa gönül vermiş olmasına rağmen, bu kadar arkasından vurulan ve kendisini de anlatamayan bir millet dünyada yoktur!” dedi.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech