Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Bilirkişilik Eğitimi

Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası’nda

Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası’nda bilirkişi olmak isteyen kursiyerlere yönelik ‘bilirkişilik eğitimi’ düzenlendi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi İkinci Başkanı Serkan Yurdabak da, eğitimin tamamen Bakanlık izinli olduğunu belirterek kurs bitiminde sertifika verildiğini söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi İkinci Başkanı Serkan Yurdabak, yaptığı açıklamada oda olarak düzenledikleri bilirkişilik eğitimi hakkında bilgi verdi. Yurdabak, “4 gün süren bir bilirkişilik eğitimi düzenliyoruz. Mahkemelerde bilirkişilik yapmak isteyen her meslek grubundan insanlar bu eğitimi almak zorunda, daha önce bilirkişilik yapmış olsalar bile… O yüzden dönem dönem başvuru sayısı oldukça eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitim, Adalet Bakanlığı tarafından izinli. 4 gün süreli bir eğitim. Toplamda 24 saat süren ve bütün kursiyerlerin devam zorunluluğu olan bir eğitim. Bu grubumuz 20 kişilik ve maksimum da 24 kişiyle sınırlı” şeklinde konuştu.

“Hocamız en az doçent düzeyde bir hukukça olmak zorunda”

Yurdabak, açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi: “İlk üç günlük eğitimi en az doçent düzeyinde hukukçu bir hoca vermek zorunda, bir de teorik hocamız geliyor, bir günü de ona ayırıyoruz. Bu şekilde eğitim tamamlandıktan sonra kursiyerler sertifikalarını alıyor ve bilirkişilik yapmak için bakanlığa başvuruyorlar.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech