Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Uyanık’tan Şeffaflık Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takviminin açıklanmasının ardından Kasım ayında başlayacak delege seçimleri için üye listeleri askıya çıktı. Kongre sürecinin başlaması dolayısıyla gazetemize konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, katılımcılığın esas alındığı demokratik ve şeffaf bir seçim süreci olacağını kaydetti.

CHP’de tüm ilçe başkanlıklarında üye listeleri, bugünden itibaren askıya çıkarıldı. Listeler, yedi günlük sürecin ardından 27 Ekim 2019 tarihinde askıdan indirilecek. Bu süre zarfında, delege seçimlerinde oy kullanmak isteyen üyeler isimlerini kontrol edebilecek, ismi listelerde bulunmayan üyeler ise itiraz edebilecekler. Listelerin kesinleşmesiyle birlikte 8 Kasım Cuma gününden itibaren delege seçimleri başlayacak. Merkez ilçede 8-30 Kasım arasında yapılacak ve 6 bin 93 üyenin oy kullanacağı seçimlerde belirlenen delegeler, merkez ilçe başkan ve yönetimini seçecek.

UYANIK: “SÜREÇ BAŞLADI”

Kongre süreci ile ilgili konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Üye listelerimiz bugün itibariyle askıya çıktı. Yeni dönem kongre süreci, üyelerin tasnifiyle mahalle bazında başlayacak. Oy kullanacak üyelerimizin listesi, bir hafta boyunca askıda kalacak. Ona istinaden itiraz süreçleri yer alacak ve kesinleşmiş listelerimizle beraber yani 8 Kasım’dan 30 Kasım’a kadar olan süreçte üyelerimiz mahalle mahalle delegelerimizi seçecek. Oluşan delegelerimizle beraber 14 Aralık’tan sonra da ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Bu şekilde ilçe kongrelerimizi de tamamladıktan sonra il kongreleri ve büyük kurultayı gerçekleştireceğiz.”

“DEMOKRATİK, ŞEFFAF VE AÇIK BİR SÜREÇ OLACAK”

“Örgüt seçimleri, parti içi demokrasinin hayata geçmesi konusunda çok önemli. Görev alan örgütler, kendi yaptıklarını, parti içinde kendilerini ifade edişlerini anlatacaklar. Süreç tam demokratik, şeffaf ve açık bir şekilde yürüyecek. Tam bir şenlik havasında geçecek. Katılımcılığı esas alıyoruz. Partiyi oluşturan, gönül veren ve üye olan tüm arkadaşlarımız bu süreçte kendi tercihlerini ortaya koyacaklar. Dolayısıyla geçtiğimiz dönemin değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik eğilimlerimizi bütün partililerimizle paylaşıyoruz, onların bu sürece dahil olmasını istiyoruz. Yüksek bir katılım olmasını bekliyoruz. Şu anki listeye göre 6 bin 93 CHP üyesi delege seçimlerinde oy kullanacak. Bir haftalık itirazlar sürecinde de bu sayıda çok fazla bir değişiklik olmasa da netlik kazanmış olacak. Bu süreçte bir CHP’li olarak bir tarafız ve aday kısmındayız belki ama biz örgüt olarak bu süreci şeffaf bir şekilde yürütmekle görevliyiz. Adaylıklarla ilgili süreçte de mahalle delegeleri belli olduktan sonra, seçimin hangi yönde gelişeceği, kimlerin daha çok öne çıkacağı anlamında bir somut gelişme olacak.” dedi.

Dün askıya çıkan üye çizelgeleri, yedi gün boyunca CHP Merkez İlçe Başkanlığı binasından kontrol edilebilecek. İtirazlar, 29 Ekim 2019 tarihine kadar yapılabilecek.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech