Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkım, bürokrasi engeline takıldı!

2015 yılında depreme dayanıksız

2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası, son günlerde madde bağımlılarının uğrak mekanı haline geldi. Özellikle geceleri ne idüğü belirsiz kimselerce kullanılan ve içerisindeki çöp yığınları sebebiyle viraneyi andıran bina, çevredeki vatandaşı da tedirgin ediyor. Fakat buna rağmen binanın boşaltılmasının üzerinden geçen 4 yıldır söz konusu alanın yıkımı için tek bir kazma dahi vurulmadı.  Zira bina Defterdarlık’a tahsilli olduğu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yıkımı uygulamak için Defterdarlık İl Müdürlüğü’nün kendi içindeki yazışmaları tamamlamasını bekliyor. Kurumlar içerisindeki bu ağır aksak ilerleyiş ise kentin imar gelişiminin önündeki ‘bürokrasi’ engelini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Çanakkale’de metruk binalar giderek çoğalırken bunlardan en dikkat çekici örnek ise eski Defterdarlık Binası… 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan binada, hala hiçbir yıkım işlemi uygulanmadı. Öyle ki bina Defterdarlık’a tahsilli durumda ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım çalışmalarının başlatılması için, ilk olarak Defterdarlık’ın kendi içindeki yazışmaları tamamlaması gerekiyor.

Bir an önce yıkılması gerekiyor!

4 yıldır tek bir kazmanın dahi vurulmadığı bina, şimdilerde ise korku filmlerinden çıkma kareleri andırıyor. Geceleri madde bağımlılarının ve ne idiğü belirsiz kimselerin uğrak mekanı haline gerek yerde, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de özellikleri geceleri mesailerini sıklaştırıyor. Fakat hem görüntü kirliliği hem de güvenlik açısından risk teşkil ettiği için binanın bir an önce yıkılması gerektiği de bir gerçek…

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech