Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kenan Döner, İda’da Aşk Esintileri’ni anlattı: “Çanakkale’yi madenleriyle değil felsefesiyle ele aldık”

Kenan Döner’in Tevn Yayınları’ndan

Kenan Döner’in Tevn Yayınları’ndan çıkan ‘İda’da Aşk Esintileri’ isimli kitabının tanıtımı, geçtiğimiz akşam Yalı Hanı’nda düzenlenen kokteylle gerçekleştirildi. Döner, kitabını imzalarken kendisini bu kitabı yazmaya yönelten ana fikri ise “Çanakkale, Aristo’nun Epikür’ün diyarıdır. Biz de kitabımızda Çanakkale’nin önemli değerlerini sırf altındaki madenlerle değil, üzerindeki mitolojik ve felsefi konumuyla ele almak istedik” ifadelerini kullandı.

Kenan Döner’in ‘İda’da Aşk Esintileri’ isimli kitabın tanıtımı, dün Yalı Hanı’nda düzenlenen kokteylle gerçekleştirildi. Kokteyle Döner’in sevenlerinin yanı sıra Tevn Yayınları Editörü Mehti Tanrıkulu da katıldı.

“Çanakkale felsefesi ve mitolojisiyle önemli bir kenttir”

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Kenan Döner ise, kitabıyla ilgili “Çanakkale’de Epikür ve Aristo’nun diyarıdır. Bu kitapta da her ikisinden tartışmalar geçmektedir. Epikür materyalist, Aristo da metafizikçi ve idealist bir felsefecidir Ama bizim üniversitemizde felsefe bölümü yoktur, Çanakkale felsefesi de mitolojisiyle önemli bir kenttir, önemli bir bölgedir. Biz de romanımızda Çanakkale’nin önemli değerlerini sırf altındaki madenlerle değil de üzerindeki mitolojik ve felsefi konumuyla ele almak ve Ege’deki barışa dil vermek istedik” sözlerini kullandı.

Döner, açıklamasının ardından ise kitaplarını imzalayarak kokteyle katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech