Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclisleri Olağanüstü Toplanıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de tüm belediyeler, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında olağanüstü toplanıyor. Çanakkale Belediyesi bugün 18.00’de olağanüstü toplantı kararı alırken, diğer ilçe ve belde belediyelerinin önümüzdeki hafta toplantı yapacağı öğrenildi.

Dün ara verilen operasyona, belediye meclislerince destek verilmesi amacıyla Çanakkale’deki il, ilçe ve belde belediyeleri de olağanüstü toplanıyor. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanacak toplantılarda ortak bir deklarasyon okunacak.

TOPLANTI TALEBİ AK PARTİ GRUPLARINDAN

Öte yandan olağanüstü toplantı talebi, AK Parti’li meclis üyelerinden geldi. Pazartesi ve Salı günleri, matbu evrak ile AK Parti Grup Başkanvekilleri tarafından belediyelere iletilen taleplerde şu ifadelere yer verildi:

“Suriye’de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur.

Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması  olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.

Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle, bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek amacıyla, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir.

Bu bağlamda, “BARIŞ PINARI HAREKÂTI” gündemiyle, devam etmekte olan sınır ötesi harekâta destek vermek amacıyla 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20. Maddesinin 7. Bendi uyarınca Belediye Meclisinin Olağanüstü Toplantıya Çağrılması hususunda gereğini saygıyla talep ederiz.”

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech