Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere Doğru Mesleği Seçmenin Önemini Anlattılar

Çanakkale Çalışma ve İş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gelibolu ve Yenice’deki 3 okulda toplamda 200 öğrenciye meslek seçiminin önemi, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri konulu eğitim seminerlerini gerçekleştirdi.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün haber bültenine göre; Meslek Danışmanları Pınar Alev Ülger ve Pınar Tülüoğlu, öğrencilere meslek hayatlarına hazırlanma sürecinde meslek seçiminin en önemli kararlardan birisinin olduğunu vurgulayıp bu kararı alırken hangi detaylara dikkat etmeleri gerektiğinin önemini dile getirdiler. Kendi mesleklerini tanıtıp kişinin kendi kişiliğine uygun doğru mesleği seçerken hangi kriterleri değerlendirmeleri gerektiğini, iş hayatlarına atılmadan önce özgeçmiş hazırlama ve mülakat görüşmelerinde karşılaşacakları sorunları anlattılar.

Seminerler kapsamında Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerine Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, Yenice Reyan Bodur Anadolu Lisesi ve Yenice Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Meslek Seçiminin Önemi seminerleri düzenlendi.

Çanakkale İş Kurumu ve İl Müdürlüğü meslek seminerlerinin eğitim yılı boyunca farklı öğretim kademelerindeki merkez ve ilçe okullarında devam edeceği bilgisini verdi.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech