Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Ranta teslim olursak çevre sorunları çözülmez!”

10.Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi dün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi içerisinde yer alan, Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda başladı. Kongrenin açılışına akademisyenlerin yanı sıra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da katıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yapmış olduğu konuşmasında, “Doğayı bozarsak, ranta teslim olursak, çevre sorunlarını çözmek mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi, Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi, Kriton Curi Çevre Vakfı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen, 10. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi, 16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Kongrenin açılış programı dün saat 10.00’da Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yapıldı. Programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Çevre ile ekonomi arasında sıkı bir ilişki vardır”

Programın açılış konuşmasını, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ayman Öz gerçekleştirdi. Öz konuşmasında, “Sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde çevre ile ekonomi arasında sıkı bir ilişki vardır. Al, yap, at şeklinde işleyen doğrusal ekonomi yerine, kaynak verimliliğinin artması, atıkların azalması, kaynak geri kazanımı ve kaynakların aşırı tüketimi engellenmesi gibi kavramlarla döngüsel ekonomiye geçiş uygulanmaya başlanmıştır” dedi.

“İnsanoğlu felaketlerden bir ders çıkarmadı”

Doç. Dr. Nilgün Ayman Öz’ün konuşmasının ardından, Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Günay Kocasoy bir sunum yaptı. Kocasoy yapmış olduğu sunumda, çevre felaketlerinden hiçbir şekilde ders almadığımızı belirtti. Bugüne kadar meydana gelen onlarca çevre felaketinden hatta iklim değişikliğinden bile bir çıkarım yapmadığımızı vurguladı.

“Ranta teslim olursak çevre sorununun çözümü mümkün olmaz”

Akademisyenlerden sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Günay hocama teşekkür ediyorum. Tam da bizim düşündüğümüz konulara değindi. Çevre sadece katı atık değildir. Çevre bir ekosistemdir. Doğayı bozduğumuz her aşamada, ranta teslim olduğumuz müddetçe çevre sorununun çözümü mümkün değildir” dedi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech