Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımsal işgücünün önemli bölümü kadınların elinde!

15 Ekim Dünya Kadın

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü sebebiyle Çanakkale’de sektörün ve siyasetin önde gelen isimleri mesaj yayınladı. Mesajlarda, kadınların bu topraklar için yaptığı fedakarlıkların altı çizilerek tarımsal işgücünün önemli bir kaynağını kadınların oluşturduğu bir kez daha hatırladı.

Çanakkale’de sektör ve siyasetin önde gelen isimleri 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü sebebiyle mesaj yayınladı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, günün anlamına ilişkin “Emeği üreten tüm çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” açıklamasını yaptı.

Alın teri, emek ve özveri…

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz de günü, “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyle, alın teri, emek ve özveriyle işledikleri topraklarımızı bereketlendiren ve başta Çan ve Çanakkale olmak üzere ülkemizin her köşesinden kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya ise 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayarak şu ifadelere yer verdi:

“Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Hayat boyu hiçbir sorumluluktan kaçmayarak annelik içgüdüsünü ve fedakarlığı ile hareket eden kadınlarımız topraktan sofraya olmak üzere tarımın her aşamasında söz sahibi konumundadır. Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Sevgi ve saygıyı sonuna kadar hak eden kadınlarımız, tarlada, bahçede, fabrikada, evde tüm zorluklara göğüs gererek aile yaşantısının en büyük destekçisidir.”

“Çiftçilik konusunda en çok çalışan ve daha fazla emek sarf eden kadınlarımızdır”

“Kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarını bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadır. Bunların yanı sıra üzerinde bulunan geleneksel ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir. Çiftçilik konusunda en çok çalışan ve daha fazla emek sarf eden kadınlarımızdır. Toplum olarak ayakta kalmamızda, geleceğe güvenle bakmamızda kadınların önemi çok büyüktür. Bundan dolayı çiftçilerimizin yarısını temsil eden kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerisi çok önemlidir. Kadın çiftçilerimiz, hayatın merkezinde yer alıyor. Onların daha fazla eğitilmesiyle, ülkemiz tarımda istenilen düzeye çıkacak, üretimin her aşamasında; kendi aile bütçelerine olduğu kadar, ülke ekonomisine de önemli katkılar yapacaktır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında, bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech