Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görme engelliler yerel yönetime seslendi:“Engelli yolları tehlike tuzağına dönüyor!”

15 Ekim Dünya Beyaz

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla Çanakkale Altı Nokta Körler Derneği, Gören Kalpler Spor Kulübü Derneği, ÇADES ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törende, dernek üyeleri adına açıklamada bulunan Özlem Göçmen, görme engelliler olarak yaşadıkları zorluklardan dem vurarak “Sözde engelli yerleri tehlike tuzağına döndü. Bu konuda yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün kutlanan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü sebebiyle Çanakkale’de de Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Çanakkale Altı Nokta Körler Derneği, Gören Kalpler Spor Kulübü Derneği, ÇADES ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi’nin yer aldığı törene Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu da katılım gösterdi.

ATA’ya çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, kürsü konuşmasını dernek üyeleri adına görme engelli Özlem Göçmen gerçekleştirdi.

“Sarı şeritleri yapıyoruz ama bunun amacına hizmet edip etmediğini denetlemiyoruz”

Göçmen, konuşmasında görme engelliler olarak yaşadıkları zorlukları dile getirerek “Görme engellilerin bastonları hala SSK kapsamına alınamadı. Bir görme engelli yılda ortalama 2-3 tane baston kırıyor. Aktif ve bağımsız görme engelliler bu bastonları tek başlarına gezerken yolların bozuk olması, sarı şeritlerin önündeki engeller, direkler, ağaçlar, yanlış park eden araçlar yüzünden bir şekilde kırıyor. Ve bu konuda yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşüyor. Görme engellerin güven içerisinde yürüyebileceği sarı şeritleri yapıyoruz ama bunun gerçekten amacına hizmet edip etmediğini denetlemiyoruz. Sözde engelli yerleri tehlike tuzağına dönüyor. Biraz gidiyorsunuz bir tane direk, biraz ileride bir tane ağaç, biraz ileride bakıyoruz kafamızın üzerinde bir tane tabela, yoldan çıkıyoruz, uygunsuz park etmiş arabalar karşıdan karşıya geçeceğiz dikkatsiz sürücüler…” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech