Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu sistem, firmalarımız için bir fırsattır”

Çanakkale Ticaret Borsası’nda, devlet

Çanakkale Ticaret Borsası’nda, devlet destekli ticari alacak sigortası bilgilendirme toplantısı geniş bir katılımla düzenlendi. Toplantıda konuşan Halkbank Çanakkale Şube Müdürü Vahdettin Madyan “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluşturduğu yeni sigorta modeli, KOBİ’lerin alacaklarını garanti altına alıyor. Bu anlamda bu sistem firmalarımız için bir fırsattır” dedi.

Ticari işletmelerin, vadeli alacaklarını teminat altına alan devlet destekli yeni sigorta modeline ilişkin Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Halk Sigorta AŞ Bursa Bölge Satış Direktörü Ercüment Büyükispir, Halk Sigorta A.Ş.Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü Yöneticisi Enis Emre Yaylak, Halkbank Çanakkale Şube Müdürü Vahdettin Madyan, Lapseki Şube Müdürü Mustafa Yüksel, Halk Sigorta Bursa Bölge Temsilcisi Şükran Duran, Balıkesir Bölge Koordinatörü Pazarlama Müdürü Hüseyin Sevkan Demirtaş, Pazarlama Birimi Temsilcisi Engin Türkoğlu, Halkbank Çanakkale Şube Müdürlüğü yetkilileri Yenal Tekin Nalcı, Mustafa Onur Şen ve Borsa Üyeleri katılım sağladı.

Madyan yeni sigorta modelini anlattı

Halkbank Çanakkale Şube Müdürü Vahdettin Madyan toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “KOBİ’lerimizin öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı korunmasını sağlayan KOBİ’lere yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasıyla ilgili iş dünyamıza daha fazla farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Ticari alacak sigortasına gerçekten ihtiyacı olan firmalarımız var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluşturduğu yeni sigorta modeli, KOBİ’lerin alacaklarını garanti altına alıyor. Bu anlamda bu sistem firmalarımız için bir fırsattır” dedi.

Yaylak’dan detaylı sunum

Halk Sigorta A.Ş.Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğü Yöneticisi Enis Emre Yaylak, borsa üyelerine devlet destekli ticari alacak sigortasının işleyişi, kapsamı ve şartları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Enis Emre Yaylak ayrıca, herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskine karşın, vadeli işlemleri teminat altına aldıklarını anlattı. Katılımcıların konuyu ilişkin sorularına da yanıt veren Yaylak, kayıt altında olan, faturalı ticari faaliyetlere teminat verdiklerini belirtti. Borsa üyelerine, teminatın koşullarıyla ilgili açıklamada bulunan Yaylak, “Satışların tüzel kişilere yapılmış olması gerekir. Alışveriş peşin olmamalı kredi kartlı alışveriş olmamalı. Kamu kurumları olmamalı. İlk etapta 0 ile 25 milyon cirosu olan şirketleri sistemimize dahil ettik” dedi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech