Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1.Troas Sempozyumu 24-25 Ekim’de

24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek

24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan ve arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarının masaya yatırılacağı, 1. Troas Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı, dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Troya Müzesi önümüzdeki günlerde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arkeolojik kazı ve yüzey araştırmaları konuları, Troya Müzesi’nde enine boyuna masaya yatırılacak. 24-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan sempozyumun tanıtım toplantısı, dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde, saat 15.00’te gerçekleşti.

24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyum hakkındaki bilgilendirmeyi, ÇOMÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Assos Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan yaptı. Arslan’a basın açıklamasında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’da eşlik etti. Arslan, basın toplantısında, bu sene ilki gerçekleşecek olan, 1. Troas Sempozyumu hakkında geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu.

“Sempozyum İÇDAŞ yetkililerinin fikriydi”

Prof. Dr. Nurettin Arslan tarafından yapılan açıklamada, “24-25 Ekim tarihlerinde, Troya Müzesi’nde, 1. Troas Sempozyumu’nu gerçekleştiriyoruz. Bu sempozyumun düzenleme fikri aslında bölgemizde 6 kazıyı destekleyen İÇDAŞ yetkililerinin fikriydi. Fikir bize Troya Müze Müdürlüğü tarafından iletildi, sonrasında bir toplantı gerçekleşti. Sempozyumun düzenlenmesine karar verdik.

“Önümüzdeki senelerde de devam etmesi planlanıyor”

Bildiğiniz gibi İÇDAŞ, bölgemizdeki 6 tane ve Müze tarafından yapılan bir kurtarma kazısının, ana sponsorluğunu yapıyor.

Bu sene ilkini düzenlediğimiz sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor. Bu sunulan bildirilerde, sonrasından kalıcı olması açısından kitap haline dönüştürülecek” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech