Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kilitbahir’deki o ev zamanda yolculuğa çıkartıyor

Çanakkale halkının, özellikle hafta

Çanakkale halkının, özellikle hafta sonlarında kafa dinlemek ve huzuru yakalamak için gittikleri Kilitbahir Köyü’nde İGEME Kültür ve Bilgi Evi açıldı. İGEME, köyde gezen vatandaşların bir an dikkatlerini çekerek, ziyarete davetkar oluyor. Ücretsiz bir şekilde gezilebilen müze ev, adeta zamanda yolculuğa çıkartıyor.

Kilitbahir denince akla ilk gelen kelime huzur oluyor. Çanakkaleliler için özellikle izin günlerinde, huzuru yakalamak, şehir hayatından uzaklaşılmak için gidilen Kilitbahir’de artık bir ev dikkat çekmeye başladı. 1920’li yıllarda karakol binası olarak kullanılan iki katlı ev artık kültür ve bilgi merkezi olarak hizmet veriyor.

Zümrüt Yıldız ve eşi tarafından çok uğraş verilerek hayata geçirilen İGEME Kültür ve Bilgi Evi içerisinde yer alan nostaljik eserlerin ve eşyaların bir bölümü Fatma Efe’nin hediyesi.

Kültür ana olarak anılan Fatma Efe kimdir?

Hikaye, bir kenara kaldırılmak üzere olduğu köy yaşamına dair kültür objelerini, biriktirmesiyle başladı. Bazıları neredeyse bir asırı devirmiş; giyimler, ev, mutfak eşyaları, tarım aletleri ve daha pek çok kültür öğesiyle dolup taşmaya başlar evi. Hatta köydeki diğer evlerden atılmak üzere olan objeleri alarak kurtardığı için bu tavrından dolayı köyde, “Bu Fatma Efe’nin işine yarar” düşüncesi başladı. Objeleri bizzat kapısının önüne getirenler oldu.

Bu girişimler ile Fatma Efe, Ertuğrul Kültür Evi, Kırklareli Atatürk Evi, Ali Rıza Efendi Kültür Evi, Kırklareli Kültür ve Sanat Evi ve İGEME Bilgi ve Kültür Evi’nin açılmasına büyük katkı sağladı.

Pazartesi günleri kapalı!

Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık olan İGEME Bilgi ve Kültür Evi, şirin köy Kilitbahir’de ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor. Tarihte yolculuğa çıkartan evi gezmek, objelerle fotoğraflar çektirmek ve o ruhu yaşamak ise tamamen ücretsiz…

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech