Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat: “Hedefimiz, bir araştırma üniversitesi olmak!”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ’nün bir araştırma hastanesi olması için ekibiyle beraber bu yöndeki çalışmalara hız kazandırdıklarını ifade ederek “Bu hedef doğrultusunda yapacağımız çalışmaları sekteye uğratacak hiçbir şeye tahammülümüz yoktur” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Türkiye’nin öncelikli hedefleri ve alanları kapsamında nitelikli bilgi üretmeyi teşvik etmek, araştırmacı doktora sahibi insan sayısını arttırmak, disiplinler arası çalışmaları ve işbirliklerini teşvik etmek, uluslararası ilişkileri güçlendirmek ve Türk üniversitelerinin uluslararası görünürlüğünü artırmak amacıyla başlatılan araştırma üniversitesi projesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesi olarak hedefimiz bir araştırma üniversitesi olmak. Bunun için birlik beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor. Her bir hocamızı çalışması, üretmesi için teşvik edeceğiz. Bu hedef doğrultusunda yapacağımız çalışmaları sekteye uğratacak hiçbir şeye tahammülümüz yoktur. Yoğun, yorucu ama keyifli bir yolculuk olacak” dedi.

Murat’ın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Türkiye’de Araştırma Üniversitelerinin Belirlenme Süreci, Araştırma Üniversitesi Olmak İsteyen Aday Üniversitelerin Cevaplaması Gereken Sorular, Seçilmiş Araştırma Üniversitelerinin Öğrenci-Akademik- Araştırma Alt Yapılarıyla Araştırma Üniversitesi olmak için yapılması gerekenler ve ÇOMÜ’nün bu anlamada güçlendirilmesi gereken yönleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech