Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çarşı kadınlara ve gençlere emanet

Nüfus yoğunluğuna göre illere

Nüfus yoğunluğuna göre illere bakıldığında, Çanakkale en fazla kadın esnafa sahip il konumunda bulunuyor. 21 bin 236 üye kaydı bulunan Çanakkale’de,  Esnaf Odaları Birliğine kayıtlı 4 bin 830 kadın işletme sahibi yer alıyor. Öte yandan 2019 yılında Çanakkale’de açılan 2 bin 136 işletmenin yüzde 70 oranında sahibi gençlerden oluşuyor. Ortaya çıkan tabloda, Çanakkale illerin nüfus yoğunluğuna göre bakıldığında en fazla kadın esnafa sahip il olurken, çarşı kadınlara ve gençlere emanet sonucu gurur verici oldu. 

Çanakkale’de 21 bin 236 üye Esnaf Odaları Birliği’ne kayıtlı bulunuyor. 21 bin 236 üyenin 4 bin 830’u ise kadınlar. İllerin nüfus yoğunluğuna göre esnaf sayıları karşılaştırıldığında, Türkiye’de en fazla kadın esnafın olduğu il Çanakkale! Öte yandan 2019 yılında Esnaf Odaları Birliği’nden elde edilen verilere göre, Çanakkale’de 2 bin 136 yeni işletme açıldı. Ekonomik krizin, yüksek enflasyonun ve alım gücünün düşmesinin gölgesinde, yeni işletme açanların yüzde 70’i gençler…

Çanakkale gençlerin ve kadınların iş sahibi oldukları, kendi işletmeleri ile şehrin marka değerine katkı sundukları bir il olarak göze çarpıyor.

“Kadın esnaflarımız, Çanakkale için bir değerdir”

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale’deki kadın esnaf sayısının fazla oluşunu olumlu karşıladıklarını ve bu durumun Çanakkale için bir değer olduğunu belirtti. Öcan konuyla ilgili, “Çanakkale ili genelinde bugünkü verilere göre toplam üye sayımız 21 bin 236… Bu sayının 4 bin 830’u kadın üyemizdir. Çanakkale’de 4 bin 830 işletmenin sahibi kadınlardır.

“Çanakkale’deki kadınların cesaretleri onları güçlü kılıyor”

Üç yıldır, 2017-2018-2019 yıllarında, illerin nüfus sayımlarına göre, en çok kadın esnafa sahip olan il Çanakkale! Ben bununla ilgili her zaman olumlu konuşuyorum ve olumlu tepkiler alıyorum. Çanakkale’nin eğitim, kültür seviyesinin yüksek oluşu kadın esnaf sayısının yüksek olmasının nedenidir.  Çanakkale’deki kadınların kendine güvenlerinin yüksek olması, cesaretleri ve girişimci ruhları onları her zaman güçlü kılıyor” açıklamasında bulundu.

“Gençlerin işletme sahibi olmaları Çanakkale için övünç kaynağıdır”

Birlik Başkanı Ünal Özcan ayrıca gençlerin işletme açmalarının da pozitif bir durum olduğunu belirterek, “2019 yılı içerisinde Çanakkale ili genelinde 2 bin 136 yeni işletme açıldı. Bu işletmeleri açanların yüzde 70’i gençlerdir. Gençlerin ve kadınlarımızın iş sahibi olmaları bizleri mutlu ediyor. Bu durum Çanakkale için övünç kaynağıdır” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech