Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

İLGİNÇ TIP OLAYLARI

Tıp dünyasında bazı olaylar var ki, herkesi şoke edecek cinsten. Şok eden bu olayların birçoğunun gizemi çözülemese de, doktorlar gelişen tıp ile her hastalığa bir çare bulmaya devam ediyor. İşte sizi gerçekten çok şaşırtacak, hepsi birbirinden garip 4 medikal hikâye…

Hindistan’ın Mumbai şehrinde yaşayan 17 yaşındaki Ashique Gavai, yüzünün sağ tarafı şiştiği için, hastaneye gitti. Yapılan kontroller sonucu doktorlar şoka uğradı. Azı dişini etkileyen bir büyüme olduğu sonucu ortaya çıktı.  7 saat süren operasyonla boyu 2-3 cm olan 232 küçük diş çenesinden çıkartıldı. Bu bir dünya rekoruydu!

***

ABD South Carolina eyaletinde yaşayan D’zhana Simmons’da kalp genleşmesi hastalığı bulundu. Bunun üzerine yeni kalp takıldı ve vücudu bu yeni kalbi reddetti. 4 ay boyunca yeni kalp bekledi ve kalpsiz olarak yaşadı. Bu 4 ay süresince suni kan pompalama cihazı ile yaşaması sağlandı. 118 gün süren bu sürecin ardından doktorlar onun için uygun kalbi buldu ve D’zhana yaşamaya devam etti.

KAN GRUBU

İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki kalp hastası Şükran Kahraman “bypass” operasyonu geçirecekti. Fakat A olan kan grubunun pozitif mi yoksa negatif mi olduğu bir türlü belirlenemedi. Doktorlar ilginç bir yönteme başvurarak, birkaç gün önce Şükran Kahraman’dan alınan kanı tekrar ona verdi; bu sayede ameliyat başarıyla sonuçlandı ama Şükran Kahraman ağır bir ameliyat geçirmesine rağmen hâlâ kan grubunu bilmiyor.

***

Leonid Rogozov 27 yaşında genç bir doktorken 29 Nisan 1961 tarihinde şiddetli ağrılarla bir güne başladı. Kendisi de doktor olduğu için bu semptomların apandisitten kaynaklandığı teşhisini koydu. Onu ameliyat edecek bir başkası olmadığı için, bir şoför ve meteorolog eşliğinde, 2 saat gibi kısa bir sürede kendisini ameliyat etti. Dünyada kendi kendine cerrahi müdahale yapan ilk doktor olarak, yıllar sonra bile hatırlanmasını sağladı. Yaptığı bu operasyon ile “Order of the Red Banner of Labour” ödülüne layık görüldü.

GÜLMECE

Hız limiti 50 km. olan caddede polis sürücüyü durdurmuş. “Hızlı gitmeniz bir yana yanlış yerde araba solladınız, farlarınızdan biri yanmıyor, lastikleriniz tamamen aşınmış… Size hayli kabarık bir ceza yazmak zorundayım” demiş. “Adınız nedir?”“Schtarthewisizeski Vocgefastrlongchinic” demiş yabancı sürücü..“Şeyy..” demiş polis, “Bu sefer geçin ama lütfen bir daha dikkatli olun!”

***

İki küçük çocuk pazar sabahı annelerinin yatağına gelmişler, “Bugün Anneler Günü, sen lütfen kalkma, yat, sana bir sürprizimiz var…” demişler. Anne yatağına kahvaltı beklerken mutfaktan mis gibi kızarmış ekmek ve yumurtalı sucuk kokuları gelmeye başlamış, hayli uzun bir süre sonra başka bir hareket olmayınca ‘Neler olduğunu’ merak eden anne öğrenmek için aşağı inmiş, çocukların ikisinin de pişirdikleri yumurtalı sucuğu yediklerini görmüş… “ Sürprizzz…” diye bağırmaya başlamış onu gören iki çocuk aynı anda, “Bugün Anneler Günü ve biz kendi kahvaltımızı kendimiz pişirdiiikk!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech