Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Eftal Yıldırım: “Ulusal ruh sağlığı politikası şart!”

Çanakkale Tabip Odası Başkanı

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Doktor Eftal Yıldırım, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü sebebiyle GÜNDEM Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Yıldırım, toplumsal ruh sağlığını korumada ve özellikle intiharın önüne geçmede hükümetlere büyük görevler düştüğünü belirterek “İntiharın önlenmesi ulusal bir sorundur ve bunun için ulusal ruh sağlığı politikası ve yasası oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü sebebiyle Çanakkale Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım, GÜNDEM’e açıklamalarda bulundu. Yıldırım, toplumun fiziksel sağlığı olduğu kadar ruh sağlığını da korumanın elzem olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“İntihar, gençler arasında ikinci önde gelen ölüm sebebi”

“10 Ekim’de kutladığımız Dünya Ruh Sağlığı Günü zihinsel sağlık sorunları hakkında farkındalık yaratma ve zihinsel sağlığı destekleme çabalarını harekete geçirme fırsatıdır. Bu yıl da Dünya Ruh Sağlığı Ana teması intiharı önleme ve buna farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Özellikle 19-29 yaş arasındaki ölümlerde, intihar ikinci önde gelen ölüm nedenidir. Bu sebeple intihar, ulusal sağlık otoritelerinin özel olarak ilgilenmesi gereken bir konudur. Çünkü intiharı engellemek ve halkın ruh sağlığını geliştirmek için stratejiler oluşturmayı amaçlayan politikalar ve direktifler oluşturmak, onların sorumluluğudur. Bu bağlamda da mutlaka ulusal ruh sağlığı politikası ve yasası oluşturulmalıdır.”

“Sağlık alanındaki eşitsizlikler giderilmeli”

“İntiharın önlenmesi ulusal bir sorun olmaya devam ediyor Kaybedilen her bir yaşam birinin yakınını, çocuğunu, ebeveynini, arkadaşını temsil eder. İntiharları önlemek için nedenlerini araştırmak sorumları belirleyerek ulusal düzeyde çalışma yapmak gerekir. Sağlık alanında yaşanan eşitsizlikleri gidererek bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığı ile birlikte çevresel yaşam koşullarını da iyileştirmeyi de sağlamalıyız.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech