Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temizlik eğitimleri sürüyor

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim verildi. Öğrenciler, eğitim sonunda Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini de gezme fırsatı buldu.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Çevre Yüksek Mühendisi Burak Selçuk tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Selçuk, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Selçuk, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konuları da öğrencilerle paylaştı.

Eğitim sonunda ise Tıp Fakültesi öğrencileri, teknik personel eşliğinde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni ziyaret ederek, buradaki çalışmalara ilişkin yerinde gözlem yapma ve bilgi edinme fırsatı buldu.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech