Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Madenciler babamın oğlu değil ama içtiğim su benim!”

İl Genel Meclisi ekim ayı son birleşiminde gündeme gelen ve oylanmayan Çevre ve Sağlık Komisyon raporu hakkında en dikkat çeken yorum CHP’li Meclis Üyesi Ömer Ar’dan geldi. Ar, Balaban’da devam eden metalik maden projesine tepkisini sert sözlerle dile getirdi.

Son birleşimde komisyon raporları kapsamında değerlendirilen, çok sayıda Ak Parti’li ve CHP’li meclis üyenin söz aldığı Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu için en dikkat çeken yorum CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar’dan geldi.

AR: “LANET OLSUN O ALTINA!”

“11 aylık bir torun sahibiyim. İçtiğim, yemeğimizi yaptığımız, elimizi yıkadığımız, yaşamımızın olmazsa olmazı su… Hiçbir alternatifi yok.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Ar, “Konuşmalarda teknik boyutundan bahsediliyor ama ben bu konuda teknik adam değilim. ‘Öngörülemeyen riskler’ kavramının ne olduğunu biliyoruz. Deprem, sel taşkını gibi doğal etkenlerdir. Bunların sonucunda öleceğim, zehirleneceğim, geri dönüşüm söz konusu değil. Bütün bunların bedeli karşılığında ekonomik değeri ortaya konan altın işletmeciliği söz konusu… Lanet olsun o altına! O altın bugün de bizim yarın da bizim. Bu dengenin, bu yapının oradan 5 lira getirisi varken sağlığımızı riske edebilmek söz konusudur. Ne madenciler babamın oğlu ne bilmem ne ama içtiğim su benim suyum!” dedikten sonra komisyon raporunun ortak akılla, Ak Parti grubunun da hazırlayacağı raporu inceleyerek hazırlanmasını ve bu şekilde gündeme getirilmesi önerisini sundu.

Eylem Gözeldere

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech