Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gapran “Konu acilen çözüme kavuşturulmalı”

İyi Parti Merkez İlçe

İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Belediye Meclisi tarafından onaylanan şehiriçi otobüs ücreti zamlarının sadece günü kurtarmak olduğunu belirterek “Konu acilen çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yaptığı yazılı bir açıklamayla şehiriçi otobüs ücreti zamlarını değerlendirdi. Gapran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz üzere şehiriçi otobüs ücretlerine öğrenci 2,10 TL, tam yolcu 3,25 TL olmak üzere ortalama  %15 üzeri oranda Çanakkale Belediyesi tarafından zam yapılmış bulunmaktadır.

Biz İYİ Parti olarak Çanakkale’nin toplu taşıma sistemi ile alakalı çözümün zam olmadığını düşünüyoruz. Muhakkaktır ki bu zam artan girdi maliyetleri, her gün gelen zamlar ile zorunlu hale gelmiştir. Fakat bu zam bir çözüm değildir. Bu sadece günü kurtarmaktır.

Çanakkale toplu taşıma sisteminden ne araç sahipleri, ne öğrenci kardeşlerimiz, ne emekçi şoför arkadaşlarımız, ne de Çanakkale halkı mutlu değildir. Bu çeşitli zamanlarda yaptığımız anketlerde net olarak görülmektedir. Burada tüm taraflara görev düşmektedir. Ancak en büyük görev, işi organize eden olarak Çanakkale Belediyesindedir.

Yapılan bu zammın araç sahipleri için ne kadar önemli ve mühim olduğunun farkındayız. Fakat bugün araç sahipleri için yapılan bu haklı zammın, dar gelirli vatandaşa vurulmuş bir darbe daha olduğunu söylemezsek haksızlık yapmış oluruz.

Eleştiren değil, yapıcı bir parti olarak sadece eleştirmeyi doğru bulmuyoruz. bugün ki noktaya gelinmesinin ve de kalıcı çözümlerin partimizce tespitlerini de paylaşmak isteriz.

1- Çeşitli meslek grupları ile 17 yıldır ülkeyi yönetenler tarafından sosyal yardım adı altında getirdiği ücretiz binme hakları, diğer özellikle dar gelirli vatandaşlar arasında ciddi bir huzursuzluk getirdiğini görüyoruz. İYİ PARTİ olarak sosyal bir devletin amacının, sosyal yardımları arttırmasını değil, sosyal yardıma ihtiyaç sahibi insan sayısını azaltması yönünde olması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat ne yazık ki açlık ve yokluk sınırı altında geliri olanların sayısı günden güne artmaktadır.

2- Belediye personeline verilen ücretsiz biniş hakları yanında, 1.derece yakınlarına da bu hakların verilmesi, bu yükü diğer vatandaşlarımızın sırtına yüklemektedir. Bu uygulamanın mesai saatlerini ve personeli kapsayacak şekilde acilen sınırlandırılması ve de diğer meslek gruplarını da kapsayacak şekilde tekrar düzenlenmesi gerekmektedir.

3- Verimsiz hatların acilen revize edilmesi, durak aralarının acilen tekrar düzenlenmesi hem zamlar hem de halk sağlığı açısından önem arz etmektedir. Günde 10 bin adımı evimizin önünde inerek atamayız.

4- Hat devir bedeli olarak belediye’nin aldığı ücretin, ülkenin en yüksek rakamı olduğu konusunda aldığımız duyumlar şayet doğru ise kaygı vericidir. Acilen düzeltilmelidir.

Çanakkale kent merkezinde en kısa sürede toplu taşıma sisteminin köklü bir revizyona ihtiyacı vardır. Mevcut durumda zam yapılmasının gereğini anlıyoruz fakat çözüm asla ve asla zam olmamalıdır. Verimsiz hatların, ayrıcalık tanınmış, biniş ücreti ödemeyen grupların sorumlusu halk değildir. Bunun cezasını vatandaş ödememelidir. İYİ Parti olarak konu Çanakkale Belediyesince acilen çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech