Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çevre Komisyonu Raporu Oylanmadı

İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları son birleşimine, Balaban’da devam eden maden projesi için hazırlanan komisyon raporu damga vurdu. AK Parti ve CHP Grubu arasında tartışma yaratan Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu, İl Genel Meclisi Başkanı tarafından oylanmaya sunulmadı.

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren başkanlığında gerçekleştirilen son ekim ayı birleşiminde komisyon kararları oylandı. Köylere yönelik asfaltlama çalışmaları ile ödenek aktarma raporlarının ağırlıkla oylandığı son birleşimde, geçtiğimiz ay CHP Grubu tarafından talep edilen rapor da gündeme geldi. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanıp meclise sunulan “Kirazlı köyü mevkisinde Doğu Biga Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş tarafından yürütülen Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesine ilişkin incelemelerin yapılarak projenin çevre ve halk sağlığına olan etkilerinin araştırılması” ile ilgili rapor, AK Parti ve CHP grubu arasında tartışma yaratırken, netice itibariyle Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren tarafından oylamaya sunulmadı.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporundan özetle hazırlanan komisyon raporu mecliste okunarak, değerlendirmeye sunuldu. Rapora ilk itiraz AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu’ndan geldi. Raporun yetersiz ve teknik incelemeden uzak bir şekilde hazırlandığını belirten Av. Ömercioğlu, raporun kanaat oluşturularak yazılmasını ve kesin ifadeler kullanılmasını da eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan ise raporun teknik incelemeler sonucu oluşturulan ÇED raporundan özetlenerek hazırlandığını ifade etti. Çok sayıda Ak Parti’li ve CHP’li meclis üyenin söz aldığı rapor için en dikkat çeken yorum “Lanet olsun o altına!” çıkışı yapan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar’dan geldi.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, komisyon raporlarının oylandığı 5. maddenin 14. raporunu oylamaya sunmadı.

Eylem Gözeldere

 

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech