Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Baja Troia nefes kesecek

5 organizatör ülkenin katıldığı, 6 ayaklık Uluslararası, Off-Road yarış serisi East European Tout Terraın Serıes’in 5. Ayağı olan Baja Troıa Turkey, 17-20 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de koşulacak. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi heyecanlı geçmesi beklenen ve Türkiye’de organize edilen ralli turnuvası olması bakımından önem arz eden Baja Troıa’nın tanıtım toplantısı dün Truva Otel’de gerçekleşti.

Yunanistan, İtalya, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerin takımlarının katılımları ile Uluslararası çapta gerçekleşen Baja Troıa, bu senede nefesleri kesmek için geri sayıma başladı. 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan ralli turnuvasının dün Truva Otel’de, saat 9.30’da tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan Baja Troıa’nın tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Sedat Bektaş, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu ve İstanbul Off- Road Kulübü (İSOFF) temsilcisi ve yarışın direktör ve güvenlik sorumlusu Selahattin Toper katıldı.

Geçtiğimiz senelerde yarışa katılan ve dikkatleri üzerine çeken, İtalyan takımı olan Ralliart bu senede organizasyonda olduğunu duyurdu ve 10 araç ile yarışa kaydını yaptırdı. Gerçekleşen toplantıda verilen bilgiler arasında, İtalyanların bu turnuvaya katılmak için sabırsızlandıkları dile getirildi.

“İlimizin çok kıymetli değerleri var”

Düzenlenen toplantıda Baja Troıa ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Hasan Ongu, “Baja Toia rallisinin hazırlık sürecinde bir istişare yapmak ve genel hususları paylaşmak üzere bir araya geldik. Öncelikle hem bu kusursuz ev sahipliği için hem de uzun yıllardır BAJA Troia Rallisinin önemli bir seviyeye gelmesinde ciddi katkılar sürdüğü için ev sahibimiz Mustafa Bey’e teşekkür ediyoruz. İlimizin saymakla bitiremeyeceğimiz çok kıymetli değerleri var. Henüz üçüncüsü yapılıyor olmasına rağmen BAJA Troia rallisi de Çanakkale için önemli sembollerden biri haline gelmeye başladı” dedi.

“Arkadaşlarımız günlerdir çalışıyorlar”

İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) temsilcisi ve yarışın direktör ve güvenlik sorumlusu Selahattin Toper, “Günlerdir ekiplerimiz çalışıyor. Yabancı yarışmacılarımızın hayran olduğu konular etapların ve coğrafyanın güzelliği ile işleyişin mükemmelliği. Her an bir kaza durumunda hemen müdahale edilebilmesi lazım. Bu sene 140 civarında insan etaplarda görev yapacak 30 küsur araba ile. Valilikten aldığımız destek ile yine AFAD, UMKE ekiplerimiz, itfaiye araçları görev yapacak ve kendi araçlarımız da orada olacak” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech