Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanede bilgilendirme etkinliği

1992 yılından bu yana

1992 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahip olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikle ilgili olarak hastaneden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Her yıl 1-7 Ekim Emzirme haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir. Bu konuda anneler cesaretlendirilmeli, desteklenmeli ve özendirilmelidirler.
1992 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahip hastanemizde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün destek verdiği stant çalışmasında Eğitim Hemşirelerimiz ve Anne Sütü Hemşirelerimiz tarafından anneler ile sohbet edilerek anne sütünün önemi anlatılmıştır.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech