Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin en büyük sorunu: Ulaşım

Çanakkale Belediyesi Ekim Ayı

Çanakkale Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, Tam 3.25 TL, Öğrenci 2.10 TL olacak. Bugüne kadar Çanakkale’nin en büyük problemi otopark sorunu diyen vatandaşlar artık en büyük sorun ulaşım demeye başladılar. Esenler Mahallesi’nden 55 dakikada yeni hastaneye giden ÇT3, üniversite öğrencilerinin adeta metrobüs dedikleri Ç3, birbirine paralel şekilde döne döne yılan gibi oluşturulan hatlar ve en önemlisi toplu taşıma ücretleri… Asgari ücretleri vatandaşın, işe gidip gelirken 6.50 TL ödeyeceği Çanakkale’de, Belediye personellerinin personel kartı ile otobüse binmeleri vatandaşın tepkisini çekti. Çanakkaleliler, yerel idare tarafından sağlanması gereken ulaşımın hizmetinin, sorunlu olduğunu dile getirdiler.

Çanakkale Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin önerisi ile toplu ulaşım ücretlerine zam geldi. Artık Çanakkale halkı, otobüsle işe gidip geliyorsa, günlük 6.50 TL’yi gözden çıkartmak durumunda kalacak.

Artan maliyetler zamları tetikledi

Türkiye’deki birçok ilde, hükümet tarafından birbiri ardına uygulanan zamlar, artan maliyetler gerekçesi ile toplu ulaşıma zam yapılıyor. Zammı uygulayanlar, girdi maliyetlerini, araçların bakım ücretlerini, mazot giderlerini tek tek sıralayarak artık masrafların katlanarak arttığına dikkat çekiyorlar.

Zamların faturasını vatandaş mı ödeyecek?

Vatandaş tam bu noktada sordu, “Hükümetin zam politikalarının bedelini yerel yönetimler vatandaşa mı ödetecek?”

Serbest biniş kartlarına vatandaş tepki gösterdi!

Sosyal medyadan paylaştığımız, “Çanakkale’de toplu ulaşıma zam” haberlerinin altına vatandaşlar tarafından, en çok yorum yapılan konu ise, belediye personellerinin ücretsiz biniş kartları oldu. Çanakkaleliler, asgari ücretle çalışan vatandaşların her gün işe gidip gelirken 6.50 TL ödediği ulaşım hizmetine, asgari ücretten fazla maaş alan, belediye personellerinin otobüse neden ücretsiz bindiklerine tepki gösterdiler.

Esenler Mahallesi-Hastane arası 55 dakika!

Öte yandan en çok tepkiyi gören hat ÇT3 oldu. Eski SSK hastanesinden kalkan ve Yeni Devlet Hastanesi’ne giden ÇT3 hatlı otobüse, vatandaş 60 metrelik yoldan bindiğinde, 50 dakikada hastanede oluyor. Vatandaşlar hasta binsek, Allah muhafaza 55 dakikada hastaneye kadar sağ sağlim ulaşamayabiliriz diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Toplu ulaşımda ÖTV ve KDV’siz akaryakıt uygulaması olmalı!”

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “65 yaş üstü vatandaşların neden ücretsiz bindiklerine odaklanmak yerine, yetkililerin ÖTV ve KDV’siz akaryakıt talebinde bulunmaları gerekir” dedi.

Berkit gazetemize yapmış olduğu açıklamasında, “Hükümet her geçen gün uygulamış olduğu zam politikası ile vatandaşı artık yıldırmıştır. Doğalgaz, elektrik, mazot, benzin artık fahiş fiyatlarla hizmet olarak sunulmaktadır. Zamların vatandaşa bir olumsuz etkisi de toplu ulaşım ücretlerinde görülmüştür. Belediyelerin ve yetkililerin 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz otobüse binmelerine odaklanmak yerine ÖTV ve KDV’siz akaryakıta odaklanmaları gerekmektedir.

Deniz ulaşımında sağlanan ÖTV ve KDV’siz akaryakıt, neden toplu ulaşımda sağlanmıyor. Bence, konuşulması gereken nokta budur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin bazılarının toplu ulaşım ücret tarifeleri aşağıdaki gibidir…

Çanakkale: Tam – 3.25 TL, Öğrenci 2.10 TL

Adana: Tam – 2.80 TL, Öğrenci – 1.70 TL

Antalya: Tam – 3.20 TL, Öğrenci – 1.80 TL

İstanbul: Tam – 2.60 TL, Öğrenci – 1.25 TL

Ankara: Tam – 3.25 TL, Öğrenci – 1.75 TL

İzmir: Tam – 3.00 TL, Öğrenci – 1.80 TL

Edirne: Tam – 3.00 TL, Öğrenci – 2.25 TL

Bolu: Tam – 1.85 TL, Öğrenci – 1.15 TL

Tekirdağ: Tam – 3.25 TL, Öğrenci – 2.20 TL

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech