Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Uyanık: “Aynı dili konuşuyoruz”

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği, bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti. EYT’lilere mecliste de destek verdiklerini kaydeden Başkan Uyanık, “Mağduriyetin farkındayız ve yanınızdayız. Biz bir aileyiz. Bu zamanda her ailede, her apartmanda bir EYT mağduruna rastlamak mümkün.” diye konuştu.  

Hem partilerden destek isteyen hem de yeni dernek binasının açılışına davet eden EYT üyelerine, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık “Mağduriyetin farkındayız. Aynı dili konuşuyoruz.” diyerek mücadelelerinde yanlarında oldukları ve davete icabet edeceklerini belirtti.

UYANIK: “MAÇ OYNANIRKEN OYUNUN KURALI DEĞİŞTİ”

“Ülkemizdeki en temel sorunlardan biri de sosyal güvenlik sisteminin geldiği nokta… Çok ciddi sıkıntılar var. Bu sizlerin şahsında da vücut buldu. Çok ciddi emeklerinizin olduğunu biliyoruz. Neredeyse içinde EYT’li olmayan bir apartman, bir aile yok. Yıllarca emek vermiş insanlar karşılığını da almak istiyorlar. Hangi sistem içinde, ne zaman emekli olacaklarını bilmek istiyorlar. Maç oynanırken oyunun kuralı değişti. Sağlıklıyken ailesinin başındayken emekli olup rahat bir ömür sürmek isterken ’emekli olamayız, emekliliği göremeyiz’ umutsuzluğu içerisindeler.” diyen Başkan Uyanık, “Sizlerin çabaları da bu noktada hak sahiplerinin haklarını geri almalarını sağlayacak. Yeni gelen neslin de önünü açacak. Çok değerli buluyoruz ve selamlıyoruz.”

EYT’liler ile ortak bir aile olduklarını her ailede olduğu gibi kendi ailesinde de EYT mağdurları olduğunu vurgulayan Uyanık, T.B.M.M.’de de EYT’lilere en çok destek verenlerin CHP Grubu olduğunu kaydetti.

ÇAĞLAYAN: “HAKLARIMIZI ALANA KADAR REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ”

Çanakkale EYT Dernek Başkanı Murat Çağlayan da Uyanık’ın ardından konuşarak kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Çağlayan, “Şuanda bir komisyon oluşturuldu çalışma yapılıyor ama rehavete kapılmadan haklarımızı alana kadar sahalarda olacağız. Mecliste de önergeleri ve kanun tasarılarını da bekliyoruz.” diye konuştu.

CHP’nin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığını da ziyaret eden EYT ekibi, yarın da 11.00’de Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 12.00’de Ak Parti İl Başkanlığı ve 13.00’te İyi Parti Merkez ilçe ve il binalarını ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan dernek binasının 20 Ekim Pazar Günü yapılacak açılışına davet ediyor.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech