Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ÇARPAN ÇARPANA!

Boksör, güçlü rakibi ile amansız bir mücadele içinde dövüşüyormuş. Raunt arasında antrenörü “Aferin oğlum. Çok iyi gidiyorsun. Adamı haşat ediyorsun.”Müsabaka devam ediyor. Bizimkinin ağzı, burnu Çarşamba pazarına dönmüş. Tekrar ara veriliyor. Hocası “Bravo oğlum. Az kaldı. Maçı kazanıyorsun. Adam pes edecek. Biraz daha gayret.”

Neyse, mücadele devam ediyor. Tekrar ara veriliyor. Hoca “Çok iyi gidiyorsun” demeye kalmadan, ağzı burnu kan içinde kalan boksör patlıyor,”Hocam. Adamı dövüyorsun, haşat ettin diyorsun amma, benim ağzım burnum kan içinde. Ben onu perişan ediyorsam, beni kim dövüyor?”

Evet. Elektriğe durmadan zam geliyor. Nerede ise Yüzde 60’a dayandı. Doğalgaza, akaryakıta, sarımsağa zam geldi ama ekonomi çok iyi. Enflasyon düştü, beli kırıldı. Lakin vatandaş bunu hissetmiyor. Öyleyse, bu iyilik kime yarıyor? Kim iyi, Allah aşkına. Bu kadar zammın içinde, elektrik öyle bir çarptı ki, vatandaşın feleği şaşırdı. Hadi, sarımsak 70 lira olmuş, almayız. Akaryakıt ateş pahası olmuş, araç kullanmayız. Peki, elektrik kullanmayıp da ne yapacağız? Doğalgaz kullanmayıp, kokar yakıta, gaz lambasına mı döneceğiz? Bu kadar olumsuzluğun arasında, sevindirici bir haber yüzümüzü güldürdü! Neymiş? Müjde, müjde. Eylül ayı enflasyonu, yine yerin dibine girmiş! Sıfıra sıfır bilmem kaç olmuş. Yıllık enflasyon da tek haneli rakamlara inmiş. Tepeden tırnağa zam geliyor ama enflasyon denen canavar, yer altına saklanmış. Gülmemek elde mi?

Kümese, yönetici aranıyormuş. Tilki de müracaat etmiş. Mülakata girmiş. Sormuşlar,”Ne kadar maaş istiyorsun”.Tilki gülmeye başlamış. Oradakiler,”Neden gülüyorsun?” diye sormuşlar. Tilki konuşmuş,”Yahu hem kümesi bana teslim edeceksiniz. Üstüne de para vereceksiniz öyle mi? Gülmeyeyim de, ne yapayım?”

Şimdi biz de, enflasyonun bu halini görüp de gülmeyelim mi?

GÜLMECE

Siyasetçi, sendika toplantısında işçinin birine “Geçinebiliyor musun?” diye sormuş. “Ek iş yapıyorum efendim” diye cevap vermiş işçi, “Mobilya satıyorum.” Bunun üzerine “Peki işler nasıl?” diye sormuş siyasetçi. “İyi sayılır efendim ” demiş işçi, “Ama evdeki mobilyalar bittikten sonra ailece ne yaparız bilemiyorum.”

***

Fransa’yı protesto için Paris’e giden Temel, Eiffel kulesini görmüş. Memlekete döndükten sonra arkadaşlarına anlatmış: “Bunların aptal oldukları o kadar belli ki, heriflerin memleketinde bir damla petrol yok ama şehrin tam ortasına petrol kuyusu dikmişler.”

***

İşçiler grevde, fabrikayı terk etmeyip eylem yapmışlar. Üretimi duran çaresiz patron sinirlenerek, “Tamam, anasını satayım. Onlara bol yiyecek, içki ve hepsine birer güzel eskort kız gönderin” demiş ve eklemiş: “2-3 saat sonra da karılarına haber verin.”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech