Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan hakları gününde katliam!

Ayvacık’ın Gülpınar köyünde Ş.Ö.

Ayvacık’ın Gülpınar köyünde Ş.Ö. isimli bir kişinin, yanında 10 yaşlarındaki bir çocuk olduğu halde köydeki sokak hayvanlarını ve tavuklar ile başka hayvanları da pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edildi. Olayın özellikle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yaşanmış olması ise hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Çanakkale, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yaşanan tüyler ürpertici bir olayla sarsıldı. Edinilen bilgiye göre Akpınar’da bir süt ürünleri fabrikasında şoförlük yapan Ş. Ö. isimli bir şahsın, yanında 10 yaşlarında bir çocuk olmasına rağmen sokak hayvanlarını pompalı tüfekle vurduğu iddia edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından hem köy hem de Çanakkale’de yaşayan hayvanseverler ayağa kalktı. Yaşanan vahşetin tanıklarından Fuat Erkan, GÜNDEM’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“7-8 kediyi öldürmüş, jandarmaya şikâyetçi olduk”

“Bu şahıs daha önce de böyle şeyler yapmış. Yanına aldığı 10 y aşlarındaki bir çocukla birlikte araçla dışarı çıkmışlar ve 7-8 kediyi pompalı tüfekle vurarak öldürmüşler. Ölenlerin arasında tavuklar, başka hayvanlar falan da var. 4-5 kedi de yaralı. Biri de benim kendi kedim. Olayı öğrenir öğrenmez jandarmaya giderek şikâyetçi olduk. Olay savcılığa intikal ettirildi ama peşini bırakmayacağız. Çocuk, okulda falan arkadaşlarına anlatıyormuş, ‘Biz akşam kedi öldürdük’ diye. Bu asla kabul edilemez bir durum.”

Vahşetin ardından bölgeye giden Veteriner Hekim Uğur Bey ise kedileri tedavi altına aldığını, kısa süre sonra tekrar bölgeye giderek yaralı hayvanlara müdahale edeceğini söyledi.

Aramızda serbestçe dolaşıyor!

Hayvanseverler işin asıl acı boyutunun böyle canice bir olayın ardından yetkililerden henüz hiçbir açıklama yapılamamasının bu tür suçları işleyenleri teşvik ettiğini belirterek “Beraberinde 10 yaşındaki bir çocukla kedi öldürme avına çıkabilecek kadar tehlikeli bir adamın, Gülpınar’da, Çanakkale’de, aramızda yaşıyor olduğu gerçeği ile biz nasıl yaşayacağız?” peki diye yetkililerden cevap beklediklerini açıkladılar.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech