Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Sokaktaki Gençler

Gazetemizin hemen bitişiğinde Halk Eğitim Merkezi bulunuyor. Üniversiteye hazırlık programlarının da olduğu Halk Eğitim Merkezi gençlerden epey rağbet görüyor. Ders aralarını Tarla Sokakta sigara içerek değerlendiren genç arkadaşlarımız ile mesai molalarını sigara içerek değerlendiren ben ara ara denk geliyoruz. Bu denk gelişlerimizde gözlemlediklerim:

Pırıl Pırıl Gençler

Modası geçmiş siyasetçi gibi konuşmak istemiyorum ama genel olarak yüzü gülen bir nesil bu nesil.

Façalar Olay

Bizim üniversiteye hazırlık zamanlarımızda façamız çok şekil değildi. Gerçi ben hala paspal bir tipimdir ama genel olarak bu kadar şekil bir jenerasyon değildik. Şimdiki gençlerin tamamı “şekil” diyebileceğiniz tipler. Giyim kuşamları, saç stilleri, aksesuarları hepsi OLAY.

Instagram Sayesindedir

Bu façası temiz kardeşlerimizin sosyal medyayı efektif kullanması onlara çok şey katmış diyebilirim. Bir şekilde kalbur üstü bir moda bilinçleri oluyor. Kendilerini yanındaki arkadaşından ayrıksılayacak giyim kuşamlarla büyüyorlar. Büyük ihtimal çoğunluğu sosyal medya kullanıcısı olduğu için “her an bir selfieye maruz kalabiliriz azcık şekil gidelim derslere” diye düşünüyor olabilirler.

 Kolyeyi Dışarı Takmaca

Genç kardeşlerimde en çok gördüğüm şekil bu. Hepsinin kolyesi dışarda. Bisiklet yaka giymelerine rağmen dışarıda. Bilinçli olarak dışarı salınmış. Ucunda da bir şey yok. Zincir olarak takıyorlar. Bu akım garip bir şekilde rağbet görüyor son zamanlarda. Büyük ihtimalle dinledikleri şarkıcılar, rol modelleri vs bu şekilde gezdikleri için bu arkadaşlarımızda buna kapılmışlar. Ne yapsın çocuklar? Khontkar dinleseler kolye dışarda, Büyük Ev Ablukada dinleseler kolye dışarda. Ezhel mezhel hep öyle…

İzmaritleri Yere Atmasalar

Bence eleştirilebilinecek tek tarafları bu. Toplu halde çıktıkları için yerdeki izmarit sayısı gözle görülür düzeyde oluyor. Yoksa tertemiz bir ülkede yaşamadığımızı biliyoruz. Ahh gençler içmeseniz şu sigarayı demeyeceğim. İçin ama 60 kişi aynı anda yere atmayın.

Halk Eğitim Yetkilileri Göreve

Küllük versenize bu çocuklara. İçiyorlar yani şu mereti yapcak bir şey yok. Küllük koyuverin köşelere ya da sayısını arttırın oraya atsınlar.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech