Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Emniyet’ten ‘Yaya önceliği’ne farkındalık etkinliği

İçişleri Bakanlığı’nın 2019 yılını ‘yaya öncelikli trafik yılı’ ilan etmesinin ardından sene boyunca devam eden trafik etkinlikleri, son olarak dün Türkiye’nin 81 vilayetinde kolluk kuvvetlerinin sürücü ve yayaları bilgilendirmesiyle gerçekleştirildi. Etkinliklerin bir ayağı da Çanakkale’de 18 Mart İlkokulu önünde düzenlendi. Öğrencilerin ellerinde taşıdığı pankartlarla ‘yaya önceliğine’ farkındalık yarattığı etkinliğe, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük ile Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri başta olmak üzere çok sayıda kolluk ekibi, öğrenci ve vatandaş katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının “yaya öncelikli trafik yılı” ilan edilmesiyle, geçtiğimiz sene ilgili kanunda yapılan değişiklikle “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirildi. Bu maddenin ardından ise Türkiye’nin 81 ilinde yaya önceliğine dair bilgilendirici çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Onlardan biri de dün Çanakkale’de düzenlendi. 18 Mart İlkokulu önünde bir araya gelen öğrenciler, öğretmenler, veliler, Trafik polisleri öncülüğünde ‘yaya önceliğine’ farkındalık oluşturan pankartlar açtı, broşürler dağıttı.

“Uygulamalarımıza yıl boyu devam edeceğiz”

Etkinliğin ardından konuyla ilgili açıklamayı ise Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Erdal Musaoğlu yaptı. Musaoğlu, “Öncelik yayanın, öncelik hayatın sloganıyla bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında 13 ila 15 saatleri arasında bu farkındalık etkinliği gerçekleştirdik, il merkezde 16 ilçelerle birlikte 47 noktada 400 personelimizle birlikte, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle etkinliğini yürüttük. Şu ana dek yaklaşık 130 bin tutarında 270 cezai işlem uygulandı. Amacımız önceliğin yayada olduğunu anlatmak, bununla ilgili gerek bilgilendirme gerekse denetim çalışmalarına da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech