Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozcaada Belediyesi hangi partiye hangi cumhuriyete bağlı?

Türkiye’nin tatil cenneti Bozcaada’da

Türkiye’nin tatil cenneti Bozcaada’da yerel yönetim krizi her geçen gün daha da derinleşiyor. Geçtiğimiz aylarda Bozcaada Belediye Meclisi’nden, adada kaçak olup olmadığının araştırılması süren yapılara alkol ruhsatı verildi. CHP’li Belediye Meclis üyeleri bu süreçten sonra CHP’li Belediyeye dava açtılar. CHP’li İlçe Başkanı istifa etti. Tüm bu yaşananlardan sonra hatalar tekrar tekrar yapılmaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde Müdürlükten izin alınmadan sahil kenarında yapılan kazıya vatandaşlar tepki gösterdi. Bozcaada Belediyesi ekipleri kazı yapılan alana gitti, izinsiz yapılan kazı hakkında her hangi bir sakınca yoktur dedi… Bozcaada Belediyesi hangi partiye hangi cumhuriyete bağlı?

Türkiye’de tatil denince akla ilk gelen yerlerden olan adeta cenneti andıran Bozcaada’da yerel yönetim krizi yaşanmaya devam ediyor. Bozcaada Tuzburnu mevkiinde kaçak olup olmadığı daha hukuk aşamasında olan yapı ve yapılar için alkol ruhsatı verilip verilmemesi Belediye meclisinde oylandı. Belediye Başkanının çekimser oy kullandığı mecliste hukuki işlemleri süren yapılara içki ruhsatı verildi.

“CHP’li İlçe Başkanı istifa etti”

Yaşanan bu hadiseden sonra CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, ilçe başkanlığından istifa etti. Tüm bu süreç karşısında CHP Çanakkale İl Başkanlığı’nın sessiz kaldığı gözlenirken, süreç bununla da bitmedi.

“CHP’li üyeler CHP’li Belediyeye dava açtı”

Alkol ruhsatı verilmesi kararından sonra, CHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Günel, CHP Bozcaada İlçe Başkan Yardımcısı Zuhal Alparslan ve Bozcaada Forum Katılımcısı Fırat Tunabay tarafından, Bozcaada Belediye Başkanlığı’na dava açıldı.

“Habbele koyunda izinsiz çalışma yapıldı”

Geçtiğimiz aylarda yaşanan bu gelişmelerden sonra geçen gün Bozcaada Habbele koyunda Kemal Özkarahan’ın işletmeciliğini yaptı bir tesisin önünde, sahil şeridinde iş makineleri ile çalışma yapıldı. Edinilen bilgiye göre izinsiz yapılan çalışmaya Bozcaada Forum üyeleri isyan ettiler ve çalışmayı engellemeye çalıştılar. Bunun üzerine olay yerine giden Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin konunun araştırılacağını belirtti. İzinsiz bir çalışmaysa gereği yapılacaktır dedi.

“İzinsiz yapılan kıyı çalışması vatandaşın tepkisini çekti”

Edinilen bilgiye göre bölgede yapılan çalışmalara izin çıkmadı. İşletme tarafından çalışma yapılma talebi müdürlüğe belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından izin verilmedi, gerekli araştırmalar yapılmalıdır denildi.

Ortada hiçbir izin bulunmadan kıyıda yapılan kazı çalışması oldukça tepki çekti.

“Bozcaada Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmada her hangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir” tutanağı tutuldu”

Bozcaada Belediyesi tarafından önce, Belediyemize bu çalışma ile ilgili her hangi bir başvuru yapılmamıştır açıklaması yapıldı. Sonra Belediye izinsiz yapılan çalışma ile ilgili “Olumsuz durum yoktur” raporu tuttu. Tutulan zabıta tutanaklarında, “Her hangi bir olumsuz durum yoktur” ifadeleri tepki çekti.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech